Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Ενα Ομορφο Πρωϊνό- Un Beau Matin 26/1

ΧΙΟΣ :

Την ταινία “Ενα Ομορφο Πρωϊνό” (Un Beau Matin) σε σκηνοθεσία και σενάριο Μία Χάνσεν-Λοβ, γαλλο-γερμανικής παραγωγής του 2022 παρουσιάζει την τελευταία Παρασκευή του Γενάρη του 2024 (26/1), η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.
Η νέα ταινία της Μία Χάνσεν-Λοβ, μια μικρή, ευαίσθητη ιστορία αυτογνωσίας με τη Λεά Σεντού να κόβει την ανάσα.
Βραβείο Label Europa Cinemas στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-01-2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.Χ
Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν-Λοβ
Σενάριο: Μία Χάνσεν-Λοβ
Πρωταγωνιστούν: Λέα Σεντού, Πασκάλ Γκρεγκορί, Μελβίλ Πουπό, Νικόλ Γκαρσιά
Γαλλία, Γερμανία, 2022
Διάρκεια: 112 λεπτά
Ηρωίδα είναι η Σαντρά, διερμηνέας, μητέρα μιας οκτάχρονης κόρης που μεγαλώνει μόνη της, κόρη ενός καθηγητή φιλοσοφίας, του γοητευτικού και λατρεμένου της Γκέοργκ, τον οποίο βλέπει, μέρα με τη μέρα, να χάνει την όραση, τις λέξεις, τη μνήμη, την ικανότητά του να αυτοεξυπηρετείται, εξαιτίας μιας ραγδαία εξελισσόμενης νευρολογικής ασθένειας.
Την ίδια ώρα, θέλοντας να διοχετεύσει την οδύνη της, η Σαντρά ξεκινά μια παθιασμένη ερωτική σχέση μ’ έναν παλιό της φίλο, τώρα παντρεμένο με παιδί, τον Κλεμάν.

Latest..

Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, άνοδος στις χαμηλόβαθμες – Αύξηση βάσεων στο 38% των τμημάτων και πτώση στο 62%

ΛΕΣΒΟΣ: Άνοδο στο 38% των τμημάτων κατεγράφη με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, … [Read More...]