ΣΑΜΟΣ: Έντονη γεύση από ιταλικό κινηματογράφο θα προσφέρει κάθε Κυριακή η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, μέσα από το ένατο αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο “cinema.it_2023”, μια πρόταση του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL που πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Το φεστιβάλ κυκλοφορεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζει φέτος επτά ταινίες αντιπροσωπευτικές της πιο πρόσφατης Ιταλικής παραγωγής:1. NOTTI IN BIANCO, BACI A COLAZIONE – Francesco Mandelli, 2021
2. L’OMBRA DEL GIORNO – Giuseppe Piccioni, 2022
3. SETTEMBRE – Giulia Louise Steigerwalt, 2022
4. AMORE POSTATOMICO – Vincenzo Caiazzo, 2022
5. PIANO PIANO – Nicola Prosatore, 2022
6. LA SINDROME DI ANTONIO – Claudio Rossi Massimi, 2016
7. IL DIRITTO ALLA FELICITA’ – Claudio Rossi Massimi, 2021
Όλες οι προβολές θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με ελεύθερη είσοδο.
Λίγα λόγια για την πρώτη ταινία (NOTTI IN BIANCO, BACI A COLAZIONE):
Ο Ματέο και η Πάολα είναι ένα νεαρό ζευγάρι με τρεις κόρες, τρία σκυλιά και δύο καριέρες που προσπαθούν να ακολουθήσουν.
Διχασμένοι ανάμεσα στην επιθυμία να γίνουν καλοί γονείς και στην επιθυμία να ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα σταδιοδρομίας, οι δύο πρωταγωνιστές αντιπροσωπεύουν την σημερινή Ιταλία.
Ώρα έναρξης: 20:30, Κυριακή 5/11/2023
Σκηνοθείσα: Francesco Mandelli
Italy, France, 2021
Κωμωδία
Διάρκεια: 90 λεπτά
Πριν τις ενάρξεις των ταινιών και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ιταλική μουσική.
