ΚΚΕ: “Το νοσοκομείο Σάμου μένει χωρίς παιδίατρο!”

ΣΑΜΟΣ:
“Η πολιτική των μπαλωμάτων, πολιτική που ενισχύεται και με το «νέο ΕΣΥ» που ψήφισε η κυβέρνηση, συνεχίζεται. Σήμερα στο νοσοκομείο υπάρχει μια παιδίατρος που ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη, ενώ η 2η παραιτήθηκε. Και η λύση των άριστων του υπουργείου Υγείας βρέθηκε: να έρθει για 9 μέρες (!) παιδίατρος από τη Μυτιλήνη. Έτσι λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης!” σχολιάζει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.
“Και μετά τις 9 μέρες; Τόσο του πεταματού είναι τα παιδιά μας; Ή θα βγει διάταγμα να μην αρρωσταίνουμε;” διερωτάται.
Όπως επισημαίνει, “ο κίνδυνος για τις υπόλοιπες 356 μέρες του χρόνου να μείνει το νοσοκομείο με 1 παιδίατρο ή και χωρίς παιδίατρο είναι υπαρκτός. Αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία τόσο της παιδιατρικής κλινικής, όσο και της μαιευτικής. Πρακτικά δε θα βγαίνουν οι βάρδιες (όπως δε θα βγαίνουν και δεν έβγαιναν με 2 παιδιάτρους), ενώ ο γιατρός θα δουλεύει σε εξοντωτικούς ρυθμούς με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία των ασθενών”.
Το ΚΚΕ Σάμου κρούει “κώδωνα συναγερμού για την υγεία των παιδιών μας. Η κατάσταση με το νοσοκομείο δεν πάει άλλο. Τα κενά στο νοσοκομείο αυξάνονται σταθερά και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, έχει πολύ χαμηλά τον πήχη για την υγεία του λαού μας.
Σήμερα λείπουν τουλάχιστον οι μισοί γιατροί με βάση ένα ξεπερασμένο οργανόγραμμα, συγκεκριμένα λείπουν 38 από τους 76 γιατρούς. Σήμερα λείπουν πάνω από 40 νοσηλευτές. Σήμερα υπάρχουν κενά και σε άλλες θέσεις του προσωπικού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο. Σήμερα ο λαός του νησιού για μια σειρά ιατρικές πράξεις πχ μαγνητικές, πάει στον ιδιώτη, ενώ για άλλες πάει με πανάκριβο εισιτήριο στην Αθήνα”.
Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ τονίζει πως “δε θα συμβιβαστούμε με τη λογική «πάμε και όπου βγει» και στην υγεία των παιδιών μας. Κριτήριο για τον λαό πρέπει να είναι οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ότι σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου, δωρεάν για όλους. Εμπόδιο για να ικανοποιηθούν είναι η πολιτική που τα μετρά όλα με τη μεζούρα των αναγκών της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι’ αυτό τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, που έχουν ως κριτήριο για τις όποιες κοινωνικές παροχές τις περίφημες «αντοχές της οικονομίας», είναι πολιτική που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το επιδεινώνει.
Κριτήριο είναι ο λαός και τα παιδιά του να έχουν πρόσβαση στις επιστημονικές δυνατότητες που σώζουν ζωές, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Και όχι να θεωρείται υπερβολή η απαίτηση να έχουμε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, όπως απάντησε σε ερώτηση του ΚΚΕ η υφυπουργός Υγείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε να είμαστε ευχαριστημένοι και με τον έναν αναισθησιολόγο και ότι πάλι καλά που η αναισθησία δε γίνεται όπως τον καιρό των πειρατών με ένα μπουκάλι ρούμι!.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Διεκδικούμε σήμερα:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να σταματήσει η πολιτική των μπαλωμάτων. Είναι ψέμα ότι οι γιατροί δεν έρχονται στα νησιά. Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί αποφεύγουν τα νησιά αν δεν είναι μόνιμος ο διορισμός, αν είναι να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες όπως σήμερα, αν οι μισθοί είναι χαμηλοί και το εισόδημα το ροκανίζει η ακρίβεια. Για τις ελλείψεις φταίει η πολιτική τους.
Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που σήμερα είναι ανύπαρκτη”.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]