ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

ΧΙΟΣ :
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει  ότι οι Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Εργαστηριακοί Ιατροί όλης της Χώρας θα διατηρήσουν τα Εργαστήρια τους κλειστά από τις 8 Μαΐου 2024, λόγω των υπερβολικών και αδικαιολόγητων περικοπών στις οποίες υπόκεινται οι αμοιβές τους, για τις εξετάσεις που πραγματοποιούν.
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και μια δεκαετία ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει  κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων, υπολογισμένο μάλιστα με τιμές του 1991! Οι εργαστηριακοί ιατροί, βάσει των συμβατικών τους υποχρεώσεων είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν όλα τα ιατρικά παραπεμπτικά που τους κατατίθενται, υπερβαίνοντας αναγκαστικά το προϋπολογισμένο ποσό, με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να λαμβάνουν περίπου το 50% της οφειλόμενης αμοιβής.
Οι Εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν:
Κατάργηση ή έστω μείωση του Clawback στο 5%.
Εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων από τον ΕΟΠΥΥ.
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
Αύξηση προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.
Να κοστολογηθούν οι εξετάσεις σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.
Να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες περικοπές δεδουλευμένων.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, αναγνωρίζει και υιοθετεί τα αιτήματα των εργαστηριακών συναδέλφων. 
Στηρίζει τις προσπάθειες τους για να βρεθεί δίκαιη λύση που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη λειτουργία των εργαστηρίων τους, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ, προς όφελος των ασφαλισμένων.
Καταγγέλλει την προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου να ορθώσει εμπόδια στις διεκδικήσεις των Εργαστηριακών Ιατρών με την προσθήκη την τελευταία στιγμή του άρθρου 69 στον προσφάτως ψηφισθέντα Νόμο 5102/2024 που προβλέπει την αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων τους σε περίπτωση άρνησης υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

Latest..

Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή προς τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Το Σάββατο 1/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχαιολόγου Μιχάλη Κουτελλά: “Το ιστορικό Ανέγερσης και λειτουργίας του Επαρχιακού Μεγάρου Καλύμνου”-Έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν στο”Young Business Talents”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: <!– Error: wp_booster error:td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not … [Read More...]