Κοινή επιστολή Δημάρχων Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου – Παρεμβάσεις Υψηλάντη – Νικητιάδη | Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου – Σητείας

ΚΩΣ:

ΘΕΜΑ:   Κοινή επιστολή Δημάρχων  Καρπάθου  και  Η.Ν. Κάσου   –  Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου – Σητείας.

Με θέμα την  ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου –  Η.Ν. Κάσου  και  Σητείας απέστειλαν κοινή επιστολή ο Δήμαρχος της Καρπάθου Μιχάλης Φελουζής και ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχαλης Ερωτόκριτος  στον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Παππά στον Γενικό Γραμματέα  Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρο του Σ.Α.Σ  Ευάγγελο Κυριάζοπουλο στον Διευθύνοντα  Σύμβουλο  της Αttica group Διονύση Θεοδωράτο  και στους βουλευτές Δωδεκανήσου  αναφέροντας τα παρακάτω :

« Αφού εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  για την δρομολόγηση του Ο/Γ- Ε/Γ  Blue  Star  » Πάτμος» κατά την  θερινή περίοδο  ( 3 μήνες ) από την Ρόδο προς τα νησιά μας  Κάρπαθο και Η.Ν. Κάσο γεγονός που αποτελούσε καθολικό αίτημα όλων των συμπατριωτών μας, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο  επιμήκυνσης  του εν λόγω δρομολογίου μέχρι τη Σητεία  μιας και  το  Ε/Γ- Ο/Γ Blue Star  «XIOΣ»  το οποίο παρά την μεγάλη ταχύτητα του δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις χωρητικότητας  (καμπίνες – οχήματα ).

Έτσι  με την δρομολόγηση   του Blue  Star   «Πάτμος»   θα  συνδέονται έστω και εποχιακά οι δύο από τους μεγαλύτερους πυλώνες του τουρισμού της χώρας μας (Ρόδος και Κρήτη) με το βόρειο συγκρότημα  της Δωδεκανήσου, ενώ παράλληλα θα  εξυπηρετούνται και τα νησιά μας Κάρπαθος  και Κάσος,  τόσο στον τουριστικό τομέα όσο  και στους τομείς  της υγείας , του  εμπορείου κ.α

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  θα αποδεχτείτε το παραπάνω δίκαιο αίτημα μας  και να το εισάγετε  ως θέμα στην συνεδρίαση του Σ.Α.Σ της Τρίτης  04 Ιουνίου 2024 » .

 
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για Ακτοπλοϊκή σύνδεση ΡόδουΚαρπάθουΗ.Ν. ΚάσουΣητείας
 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής  Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης,
με αφορμή την κοινή επιστολή των  Δημάρχων της  Η.Ν. Κάσου και  Καρπάθου, κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Κοινοβουλευτική Αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα  επιμήκυνσης του δρομολογίου του Ο/Γ –Ε/Γ Blue Star « Πάτμος » κατά τη θερινή περίοδο από τη Ρόδο προς Κάρπαθο και Η.Ν. Κάσο, μέχρι και τη Σητεία.

Το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής Αναφοράς του βουλευτή είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ τον αξιότιμο Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
 
Αθήνα, 03/06/2024
ΘΕΜΑ: « Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου –  Σητείας »
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας διαβιβάζουμε στα πλαίσια της διαδικασίας των Κοινοβουλευτικών Αναφορών, την από 03/06/2024 κοινή επιστολή των  Δημάρχων της  Η.Ν. ΚΑΣΟΥ και  ΚΑΡΠΑΘΟΥ, προκειμένου να εξετάσετε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του δρομολογίου του Ο/Γ –Ε/Γ Blue Star « Πάτμος » κατά τη θερινή περίοδο (3 μήνες) από τη Ρόδο προς Κάρπαθο και Η.Ν. Κάσο, μέχρι και τη Σητεία.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας

Με εκτίμηση
Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Γ.Νικητιάδης : Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

Για μία ακόμη φορά η Κάρπαθος γίνεται θύμα της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα των νησιών μας. Η κάλυψη των τριών κενών θέσεων πυροσβεστών υπαλλήλων της ΥΠΑ την τελευταία στιγμή στο διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου, φανερώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα αρμόδια υπουργεία την συγκοινωνία στα νησιά μας. Ήδη μία αεροπορική εταιρία αναγκάστηκε από την ως τώρα υπάρχουσα κατάσταση να βάλει μικρότερο αεροσκάφος για τα δρομολόγια της προς την Κάρπαθο καθώς μέχρι προ ολίγου ήταν καλυμμένες μόνο δύο από τις πέντε θέσεις πυρασφάλειας που προβλεπόταν. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι οι λιγότερες αφίξεις στην Κάρπαθο. Σε συνδυασμό με την απαξίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για μία ακόμη φορά οι νησιώτες είναι αντιμέτωποι με έναν ιδιότυπο αποκλεισμό.
Με αφορμή την ερασιτεχνική λύση που για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση για την επίλυση του ζητήματος στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καρπάθου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού προχώρησε στην εξής δήλωση:
«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί άριστα όταν πρόκειται να μοιράσει λεφτά στους ημέτερους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όταν πρόκειται να λύσει προβλήματα στα νησιά μας όπως αυτό που προέκυψε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καρπάθου, το επιτελικό κράτος είναι εντελώς αδιάφορο.  Μετά τον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Καρπάθου, η Κυβέρνηση πιστή στον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που τη διακρίνει, υποβαθμίζει με τις πρακτικές της  και το Διεθνές Αεροδρόμιο Καρπάθου. Οι ελλείψεις προσωπικού της ΥΠΑ στον τομέα της πυροπροστασίας επέφεραν μείωση των αφίξεων με τη χρήση μικρότερου αεροσκάφους από αεροπορική εταιρία. Προσφάτως τα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου είχαν έρθει αντιμέτωπα με ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, τώρα υποβαθμίστηκαν οι αερομεταφορές στην Κάρπαθο, όπου προ μηνών θρηνήσαμε έναν συμπατριώτη μας γιατί δεν άναβαν τα φώτα στο αεροδρόμιο της.
Επιτέλους η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τα νησιά μας. Το αεροδρόμιο της Καρπάθου είναι πνεύμονας για το νησί και ο τουρισμός είναι το οξυγόνο του νησιού.  Η Κάρπαθος, ζει από τον τουρισμό. Σταματήστε να απαξιώνετε την Κάρπαθο όπως προσφάτως με το ακτοπλοϊκό και τώρα με το αεροπορικό θέμα. Πρέπει να το καταλάβετε κύριοι της ΝΔ και να μην μας υποβαθμίζεται διαρκώς».
 

Latest..

Από τον αρχιερατικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γιάννης Χατζηγιάννη, Παναγιώτης Καλατζή και Θανάσης Καπάτος τιμήθηκαν στο Αναγνωστηρίο Αγιάσου – Αναβίωση εθίμων Κάψαλα και Κλήδονας

ΛΕΣΒΟΣ: Συνεχίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων απόδοσης τιμής σε παλιούς εν ζωή ευρισκόμενους ερασιτέχνες πρωταγωνιστές του λαϊκού μας θεάτρου, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, … [Read More...]