Κόλαφος ο τεως Υποστράτηγος για Στεφανή: “Πατάει επί πτωμάτων για το προσωπικό και κομματικό όφελος”

ΛΗΜΝΟΣ: Μια άκρως αποκαλυπτική ανάρτηση έκανε στο προσωπικό προφίλ στο FB ο Υποστράτηγος Σταύρος Τσερπές, ο οποίος υπηρέτησε ως Διοικητής στην 98 ΑΔΤΕ πριν αποστρατευθεί το 2019. Ο κ. Τσερπές ο οποίος διατηρεί σχέσεις με το νησί, το οποίο επισκέπτεται συχνά, αναφέρεται στον κ. Στεφανή, σημειώνοντας πως προτάσσει το προσωπικό του συμφέρον πατώντας επί πτωμάτων αν χρειαστεί, σημειώνει ότι δέχεται υποδείξεις για να μην σχολιάζει αρνητικά την υποψηφιότητα Στεφανή, ενώ αφήνει αιχμές πως το προφίλ που προσπαθεί να χτίσει και να βγάλει προς τα έξω ο κ. Στεφανής δεν είναι ο πραγματικός του εαυτός. 
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Τσερπές στην ανάρτηση του: 

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέμα, καθόσον έχω, άλλα, πολύ μεγαλύτερα ενδιαφέροντα στη ζωή μου.
Ωστόσο, επειδή δεν πρέπει να θεωρούμεθα και μειωμένου επιπέδου (για να μην γράψω κάποια άλλη πιο κοινή λέξη) αλλά και επειδή πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι η οργή των υπομονετικών ανθρώπων, όταν αυτή προκαλείται, είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, θα ασχοληθώ εν ολίγοις και χωρίς καμία πρόθεση εφησυχασμού.
Προκαταβολικά λέω, πως δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο, εκτός κι αν είναι υβριστικό, διότι αν το κάνω θα χρησιμοποιήσω επιχειρήματα και στοιχεία τα οποία και διαθέτω, αλλά, για ευνόητους λόγους, δεν πρέπει να δημοσιοποιήσω, καθόσον αφορούν ιδιαίτερα θέματα.
Επιπλέον ζητώ συγγνώμη διότι σε κάποια σημεία της ανάρτησής μου, εν γνώσει μου, δεν θα είμαι απόλυτα σαφής, καθόσον στην παρούσα φάση έτσι κρίνω ότι είναι το ορθόν. 
Το θέμα λοιπόν αφορά στην υποψηφιότητα του κυρίου Στεφανή, ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Έχω δεχθεί μέχρι τώρα τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές «παρατηρήσεις» από γραφικούς τύπους ( ο όρος είναι πολύ επιεικής) με σκοπό να μην σχολιάζω αρνητικά την υποψηφιότητα αυτή.
Δεν γνωρίζω αν αυτές οι παρατηρήσεις είναι εν γνώσει του κυρίου Στεφανή. 
Εκτιμώ πως, έστω και εκ των υστέρων, είναι.
Αν και έχω υποψίες, μέσω τρίτων, πως είναι και εκ των προτέρων.
Όπως και να έχει όμως μου δημιουργούν αηδιαστική διάθεση. 
Το χειρότερο δε είναι, ότι αυτοί οι τύποι προσπάθησαν να μου κάνουν και μαθήματα δεοντολογίας ανάδειξης της αξίας των Αξιωματικών.
Επειδή γνωριζόμαστε με πολλούς, τους λέω ότι είναι ελάχιστοι για να μου κάνουν τέτοια μαθήματα.
Ειδικά εσύ στρατηγάκο (κατά τη ρήση του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου στη γνωστή ταινία με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο-το όνομά σου την επόμενη φορά), θυμήσου το παρελθόν σου και την ιστορία σου στον ΕΣ και μετά έλα να μου κάνεις μαθήματα δεοντολογίας και συμπεριφοράς.
Εσένα, που ένας ολόκληρος κομματικός μηχανισμός σου παρέχει θεσούλες για να σε βολεύει.
Αν λοιπόν δεχθώ οποιαδήποτε άλλη τέτοια παρατήρηση-υπόδειξη, θα κοινοποιήσω, τόσο το όνομα όσο και τις λεπτομέρειες της στιχομυθίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορώ εγώ να προκαλέσω ζημιά σε τέτοιους τρισάθλιους τύπους. 
Όσο για τον κύριο Στεφανή τον κρίνω από προηγούμενες γνωστές θέσεις που κατείχε και μάλιστα όχι τις πολιτικές.
Εάν λοιπόν ο κύριος Στεφανής έχει επιπλέον προσωπικές μελλοντικές επιδιώξεις, πέραν της Περιφέρειας, θα «πατήσει επί πτωμάτων» (τα εισαγωγικά σημαίνουν μεταφορική σημασία) και θα κοιτάξει μόνο το προσωπικό του συμφέρον και……….φυσικά το συμφέρον του κόμματος (προσέξτε τι γράφω, του κόμματος και όχι της κυβέρνησης ή της πολιτείας), έστω και αν αυτά δεν συμφωνούν με το συμφέρον της Περιφέρειας.
Έτσι λειτουργούσε πάντα και δεν μπορεί τώρα να αλλάξει.
Όπως μου είπε κάποιος τοπικός θεσμικός παράγοντας, «…….ας ξεκαβαλήσει το καλάμι και μετά τα λέμε».
Επιπλέον, ας προσέξουν κάποιοι, που μου υποδεικνύουν συμπεριφορές, και να μην παρασύρονται από μια επίπλαστη φρασεολογία και εξιδανικευμένη συμπεριφορά του εν λόγω, καθόσον αυτές (η φρασεολογία και η εξιδανικευμένη συμπεριφορά) δεν έχουν να προσφέρουν κάτι επί της ουσίας, παρά μόνο να εντυπωσιάσουν.
Θα το γράψω μεταφορικά. 
Είναι όπως ο κλασικός μερκατορικός χάρτης που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι, ο οποίος όμως παραμορφώνει την εικόνα και δίνει λανθασμένη εντύπωση, τουλάχιστον ως προς τις αποστάσεις, καθώς απεικονίζει μια καμπύλη απόσταση πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. 
Για να το κατανοήσουμε πρέπει να συνηθίσουμε τους χάρτες Γουότερμαν. (στσ. βλ. φωτο).
Λίγο πιο απλά: Υπάρχει η περιμετρική αντίληψη και υπάρχει η αντίληψη του ενός και μοναδικού προσανατολισμού και……..πάντως το να πνιγείς στην έρημο θα ήταν ένας ιδιαίτερα ανόητος τρόπος να πεθάνεις.
Εύχομαι στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου να επιλέξουν τον καλύτερο για το ωραιότερο μέρος της πατρίδος μας. 
ΥΓ 1: Για να προλάβω κάποιους «εξυπνάκηδες», που θα γράψουν αν τα έλεγα παλαιότερα, ας ρωτήσουν τον ίδιο. Μην με προκαλούν να επιχειρηματολογήσω με γεγονότα πραγματικά και αποφάσεις όχι αρεστές. 
ΥΓ 2: Ουδέν σχόλιον (όπως έγραψα και στην αρχή της ανάρτησής μου) και επιστρέφω στα υπέροχα ενδιαφέροντά μου !
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]