Μ. Κομνηνάκα στη Βουλή: Τιμάμε το Πολυτεχνείο αντλώντας διδάγματα για τους νέους ξεσηκωμούς

ΛΕΣΒΟΣ:

Τιμάμε τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου αντλώντας πείρα από τα διδάγματά του για τους νέους ξεσηκωμούς, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την σημερινή επέτειο.Όπως είπε, η οργάνωση της αντιδικτατορικής πάλης ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα της επιβολής της χούντας, μέσα σε συνθήκες βάναυσης καταστολής και απαίτησε βαριές θυσίες, από τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αφιέρωσαν όλες τι δυνάμεις τους, αρνούμενοι να αποκηρύξουν τις ιδέες τους στις φυλακές και εξορίες, οργανώνοντας τον αγώνα σε σχολεία και γειτονιές, σε χώρους δουλειάς και πανεπιστήμια.
Το ΚΚΕ, τόνισε, αισθάνεται περήφανο για τη στάση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών την περίοδο της δικτατορίας, τους τιμά ιδιαίτερα, όπως και όλους τους ριζοσπάστες αγωνιστές που διώχθηκαν, προσέφεραν ακόμα και τη ζωή τους.
Στον αντιδικτατορικό αγώνα, σημείωσε, νέα πνοή έδωσε η δημιουργία των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και η ίδρυση της ΚΝΕ το 1968, που έστησαν παράνομο εκδοτικό μηχανισμό, έδρασαν ως πρωτοπορία στις κινητοποιήσεις.
Ακόμα, σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι συγκεντρώθηκαν εργατικές λαϊκές μάζες γύρω από τον αντιδικτατορικό αγώνα στον οποίο πρωτοστάτησε το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και κορυφώθηκε με τις καταλήψεις της Νομικής και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, στον οποίο συγκεντρώθηκε άμεσα η ενεργητική αλληλεγγύη των εργατοϋπαλλήλων στα αστικά κέντρα, που σμπαράλιασαν τα επιχειρήματα για πολιτικό ρεαλισμό.
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, υπογράμμισε η Μ. Κομνηνάκα, γιατί η ακρίβεια τσακίζει το ήδη τσακισμένο εισόδημα, ο λαός βιώνει την επιδρομή καπιταλιστικών συμφερόντων σε παιδεία και υγεία και είναι αντιμέτωπος με το πολυπλόκαμο νομοθετικό πλαίσιο καταστολής των ελευθεριών και των αγώνων του.
Επίκαιρα είναι επίσης τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου, «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» που έδιναν το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο κινητοποιήσεων και θα κυριαρχήσουν και σήμερα στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.
Την ώρα που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η ύπαρξη αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη τη χώρα, η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μετατρέπει την χώρα σε μαγνήτη αντιποίνων και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό.
Άλλωστε, παρά τη μεγάλη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά τη δικτατορία, η τραγωδία της Κύπρου απέδειξε ότι μόνο κίνδυνοι εγκυμονούνται για τον λαό.
Η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε επίσης ότι υπάρχουν στιγμές αγωνιστικών ξεπεταγμάτων, υιοθετώντας πιο αναβαθμισμένες μορφές πάλης.
Κλείνοντας, τόνισε ότι σήμερα δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, στις μεγάλες μικρές και καθημερινές μάχες, ώστε με πιο δυνατό ΚΚΕ να ανοίξουμε δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας.
Δείτε το βίντεο:

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]