Κοντά στις 40.000 οι τουριστικές αφίξεις από Κουσάντασι στο Βαθύ έως και τον Αύγουστο!

ΣΑΜΟΣ: Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών από το Κουσάντασι της Τουρκίας στο λιμάνι Βαθέος της Σάμου δείχνουν τα στοιχεία του Λιμενικού για τον φετινό Αύγουστο.
Οι Τούρκοι που έφτασαν με ημερόπλοια στην πρωτεύουσα του νησιού ήταν τον Αύγουστο 9.130, έναντι 6.326 τον Ιούλιο, 4.449 τον Ιούνιο, 1.385 τον Μάιο και 1.809 τον Απρίλιο. Συνολικά φέτος έφτασαν στο Βαθύ περισσότεροι από 23.000 Τούρκοι (23.110).
Οι τουρίστες άλλων χωρών που έρχονται με τα ημερόπλοια από το Κουσάντασι στο Βαθύ είναι επίσης πολλοί, 4.737 τον Αύγουστο και 16.532 συνολικά φέτος.
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών από Κουσάντασι στο Βαθύ ανέρχονται φέτος έως τώρα σε συνολικά 39.642.
Αντίθετα, ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα πλοία από Βαθύ προς Κουσάντασι, καθώς επιβιβάστηκαν μόλις 168 τον Αύγουστο και 482 συνολικά φέτος.
Περισσότερα για την κίνηση από Κουσάντασι προς Βαθύ μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο πίνακα με στοιχεία από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Δημιουργία πίνακα και φωτογραφίες: Κώστας Σπέης
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάμος συνδέεται με τα μικρασιατικά παράλια και μέσω της γραμμής Καρλοβάσου – Sığacik* και μέσω της γραμμής Πυθαγορείου – Κουσάντασι.
* To Sığacik είναι τουριστική κωμόπολη περίπου 4.000 κατοίκων, χτισμένη κοντά στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Τέως, και απέχει 55 km από τη Σμύρνη.
 

Latest..

Διεισδύοντας στο μυαλό του Μασκ

ΧΙΟΣ : Κύριε διευθυντάΗ πριν από λίγες ηµέρες συνάντηση του προέδρου Ερντογάν µε τον δισεκατοµµυριούχο επιχειρηµατία Ελον Μάσκ σίγουρα εντυπωσίασε όλους µας. Στο µεγαλοπρεπές … [Read More...]