Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών “ταξιδεύει” στην Κάλυμνο με μουσικές από τη μεγάλη οθόνη (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Το νησί της Καλύμνου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ ΜουσιΚώς, που φέτος πραγματοποιείται από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2025 σε εννέα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τη συνεργασία της Anax AMKE.
Η μεγάλη συναυλία στην Κάλυμνο θα δοθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου. Το κοινό θα απολαύσει το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με τη συμμετοχή της υψιφώνου Βάσιας Ζαχαροπούλου και του βαρύτονου Σπύρου Κλείσσα. Πρόκειται για μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη οθόνη, με αγαπημένες μελωδίες από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της τέχνης.
Παράλληλα, στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Καλύμνου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών, με στόχο την εξοικείωση της νέας γενιάς με τον κόσμο της μουσικής.
Σήμερα, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Θεοφιλίδης, η Αντιδήμαρχος Βαλαντούλα Καναβούρη και η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου παραχώρησαν συνέντευξη για την εκδήλωση, καλώντας το κοινό να στηρίξει με την παρουσία του αυτή τη μοναδική μουσική εμπειρία.
Το Φεστιβάλ ΜουσιΚώς, με 12 συναυλίες σε εννέα νησιά, προσφέρει στο κοινό δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ στην Κάλυμνο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Καλυμνίων.
Δείτε περισσότερα και όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη στο βίντεο που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Latest..