«Τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας;» | Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

ΛΕΣΒΟΣ:

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «1922», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας», την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 (ώρες 10:00-12:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.Κατά τη διάρκεια της δράσης, που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και να γνωρίσουν μια περίοδο που σφράγισε τη νεότερη Ιστορία.
 Μέσα από την αφήγηση της Βέρας Κωφοπούλου και την εξιστόρηση του Χρήστου Χατζηλία θα ξετυλιχτεί η ιστορία της γιαγιάς Πελαγίας και του παππού Γιώργη, που ζούσαν στη Σμύρνη. Οι δυο τους βιώσαν τον πόλεμο, την απώλεια, τον αποχωρισμό, την ξενιτιά και τελικά το αναπάντεχο αντάμωμα στα ενενήντα τους χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «1922», που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 17/6/2024, διατρέχει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή αλλά και την επανεκκίνηση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα καθώς και τη σημαντική προσφορά τους στο νησί της Λέσβου, αξιοποιώντας αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
ΠΙΟΠ | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

Latest..

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]