Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή μοιράζει 3ωρα στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων

ΣΑΜΟΣ: Για τοποθέτησή της-“καταπέλτη” στο τελευταίο (28/8) δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για το θέμα των σχολικών καθαριστριών με αφορμή τη συζήτηση για τον προγραμματισμό θέσεων για το σχολικό έτος 2024-2025 κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση.
Όπως σημειώνει η παράταξη, “η εισήγηση της δημοτικής αρχής που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (παρών ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση) είναι να αιτηθεί 150 ώρες απασχόλησης και 50 εργαζόμενους ορισμένου χρόνου. Το αιτιολόγησε δε αναφέροντας ότι στηρίζεται στην πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. για εργασία πλήρους ωραρίου στους 23 εργαζόμενους/ες του προγράμματος, που ισούται με 149 ώρες εργασίας, έναντι 108 που όριζε το υπουργείο. Αυτές τις 150 ώρες λοιπόν θεώρησε σκόπιμο η δημοτική αρχή να τις μοιράσει σε 50 εργαζόμενους με 3ωρη!!! απασχόληση, για την επόμενη σχολική χρονιά”.Στην τοποθέτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε “απαράδεκτη αυτή την εισήγηση, που μοιράζει 3ωρα πείνας σε εργαζόμενους, τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων δικαιολογούν και χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας: «Ποιος εργαζόμενος μπορεί να ζήσει με τρίωρη απασχόληση, σε έναν τομέα μάλιστα που αφορά την υγεία εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών; Αλλά ακόμη και με τη δική σας λογική των συμβασιούχων, απειθαρχήστε τουλάχιστον στο ωράριο και τον αριθμό των εργαζομένων και απαιτήστε αύξηση της χρηματοδότησης για τη μισθοδοσία τους»”.
Κατά τα λοιπά, στην ίδια συνεδρίαση, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε, όπως αναφέρει, τα εξής ερωτήματα:
“Επιμένουν στα μπαλώματα του Βιολογικού Πυθαγορείου:
Aπαντήσεις που δείχνουν ότι το πρόβλημα του ανεπαρκούς βιολογικού καθαρισμού Πυθαγορείου θα παραμείνει και θα οξύνεται έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε ερώτησή μας με αφορμή την υπερχείλιση λυμάτων στον δρόμο, στις παρακείμενες παραλίες και στο λιμάνι, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή παραδέχθηκε ότι η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει 2.000 κατοίκους, ενώ σήμερα ο αριθμός έχει πολλαπλασιαστεί, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που η μονάδα επιβαρύνεται από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που δεν λειτουργούν τους δικούς τους βιολογικούς, όπως είναι υποχρεωμένες.
Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι ημίμετρα και μίλησε για ανάγκη όχι κατάργησης της μονάδας, αλλά της …ανακατασκευής της!
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:
Να κατασκευασθεί άμεσα η νέα μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Χώρας- Μυτιληνιών- Ποτοκακίου και Πυθαγορείου με κατάργηση της υπάρχουσας στον Κάβο-Φονιά και αναστροφή των λυμάτων Πυθαγορείου.
Μέχρι τότε να υποχρεωθούν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να λειτουργούν τους δικούς τους βιολογικούς καθαρισμούς, όπως είναι υποχρεωμένες.
Για το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Βαθύ:
Σε 20-25 μέρες προσδιόρισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τον χρόνο για την τοποθέτηση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο πάρκο απέναντι στο Λιμεναρχείο και τη μετονομασία του σε πάρκο Εθνικής Αντίστασης, όπως είναι η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η απάντηση δόθηκε σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην οποία υπογραμμίζονταν τα εξής: «Φέτος κλείνουν 80 χρόνια από την προσωρινή απελευθέρωση της Σάμου, από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ μετά τη συνθηκολόγηση της φασιστικής Ιταλίας και του βομβαρδισμού του Βαθιού και του Πυθαγορείου από τους χιτλερικούς που στοίχισε τη ζωή 100άδων κατοίκων του νησιού.
Η πόλη της Σάμου είναι ίσως η μοναδική πρωτεύουσα νομού που δεν έχει Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, ενώ στη μεγάλη αυτή εποποιία έχει αφιερωθεί μόνο ένα δρομάκι στα Προσφυγικά. Υπήρξε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου στο πάρκο απέναντι στο Λιμεναρχείο και να μετονομαστεί σε Πάρκο Εθνικής Αντίστασης.
Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε αν έχει προχωρήσει αυτή η απόφαση. Πάντως η αναμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου, που θεωρήθηκε ευκαιρία για την υλοποίηση της απόφασης, δεν μαρτυρά κάτι τέτοιο.
Ρωτάμε τον πρόεδρο του Δ.Σ και τη δημοτική αρχή, πού βρίσκεται η υλοποίηση της απόφασης του οργάνου και αν προβλέπεται να προλάβει τις δύο επετείους που προαναφέραμε;».
Για το Μουσικό Σχολείο:
Απάντηση για παράδοση του κτηρίου του πρώην ΚΕΓΕ (Αγία Ειρήνη), σε 2-3 μέρες από την περιφέρεια στον δήμο, για να εξοπλιστεί και ετοιμαστεί ο χώρος για την υποδοχή των μαθητών του Μουσικού Σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά έδωσε σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Συμπλήρωσε δε ότι έχει γίνει προμήθεια μέρους του εξοπλισμού και υποσχέθηκε πως ό,τι άλλο χρειαστεί, θα καλυφθεί από τις λειτουργικές δαπάνες που έχει στη διάθεσή του ο δήμος. Όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα”.
 

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]