Ο Λευτέρης Βενιάδης μιλά για την “Οπερα Ποδοσφαίρου” στην εκδήλωση της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη” (video)

ΧΙΟΣ :

Είκοσι χρόνια μετά το Euro 2004, ο σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής / Friends of Music Society τιμά την επέτειο της κατάκτησης του Euro από την Ελλάδα, με μια εκδήλωση, με την παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων τόσο από το χώρο της μουσικής όσο και από το χώρο του ποδοσφαίρου.
Στις 6.00 μ.μ. σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου, στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”- Music Library of Greece “L.Voudouri”, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για να τιμηθεί η σχέση του ποδοσφαίρου με τη μουσική.
Κομβικό γεγονός στις αναφορές είναι η συνάντηση του μεγάλου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη με τους Έλληνες πρωταθλητές του Euro του 2004, το 2012 στο σπίτι του.
Καλεσμένοι είναι οι Τάκης Φύσσας, Νίκος Σαργκάνης, Στέλιος Μανωλάς, Νίκος Μάλλιαρης, Φαίδρα Γιαννέλου, Λευτέρης Βενιάδης, Γιάννης Γεωργάκης και Βάλια Βράκα. Παράλληλα, ο Σύλλογος θα τιμήσει την προσφορά ενός επιστήμονα και αθλητή που έχει φορέσει και εκείνος το εθνόσημο, τον Αριστείδη Καμάρα, ενώ θα παρουσιαστούν πολλά από το Αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη.
Σε ό,τι αφορά τις δύο παρουσίες από τη Χίο. η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης θα μιλήσουν για την «Όπερα Ποδοσφαίρου», ένα έργο του Λ. Βενιάδη που παρουσίασαν το καλοκαίρι του 2021, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, σε Χίο και Οινούσσες στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.
Στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Λευτέρης Βενιάδης μίλησε για το έργο του και τον αγώνα… ποδοσφαίρου 3Χ3, όπου οι ποδοσφαιριστές είναι λυρικοί τραγουδιστές και χορευτές. Με δύο «αντίπαλες» χορωδίες, στη θέση των φιλάθλων, που, αντί για συνθήματα, τραγουδούν πολυφωνικά τραγούδια. Ενώ ο «παρουσιαστής του αγώνα» ξεπερνά τον απλό σχολιασμό, κάνοντας πολιτικά σχόλια πάνω στην παγκόσμια επικαιρότητα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL

ΚΩΣ: 2ο GEO NISYROS SUMMER FESTIVAL Η Νίσυρος, από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας, περιλαμβάνεται στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας … [Read More...]