Λέκκας για τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ στην Σάμο: «Εάν γίνει μεγαλύτερος, θα είναι στην Τουρκία»

ΙΚΑΡΙΑ: Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 27/1 ανοιχτά της Σάμου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 25 χλμ. Βόρεια Βορειοανατολικά του Βαθέος της Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12,9 χλμ.
Ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (27/01).
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 26 χλμ. Βόρεια Βορειοανατολικά του Βαθέος της Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,3 χλμ.

Λέκκας για τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ στην Σάμο: «Εάν γίνει μεγαλύτερος, θα είναι στην Τουρκία»
Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί (27/01) ανοιχτά της Σάμου. «Πρόκειται για έναν πολύ μικρό σεισμό, και σε περίπτωση που εκδηλωθεί μεγαλύτερος, θα είναι προς την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο enikos.gr.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 25 χλμ. Βόρεια Βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12,9 χλμ.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο σεισμός έγινε αισθητός στην Σάμο αλλά δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Αν υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός, θα γίνει προς την πλευρά της Τουρκίας, δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Latest..

Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη δισυπόστατη εκκλησία (Αγίας Παρασκευής-Αγίου Στυλιανού) στο αλσύλλιο του περιφερειακού Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, άνοδος στις χαμηλόβαθμες – Αύξηση βάσεων στο 38% των τμημάτων και πτώση στο 62%

ΛΕΣΒΟΣ: Άνοδο στο 38% των τμημάτων κατεγράφη με βάση τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, … [Read More...]