Λέσβος: Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων

ΙΚΑΡΙΑ: Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, στη Μυτιλήνη

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ημεδαπός για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία
Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 28-05-2024 έως 18-06-2024 σε επιχειρήσεις και οικίες, στη Μυτιλήνη.
Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές και συνελήφθη χθες (18-06-2024) στη Μυτιλήνη, ημεδαπός (20χρονος), κατηγορούμενος για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, κατά το προηγούμενο διήμερο, μπήκε παραβιάζοντας εισόδους σε χώρους τριών (3) επιχειρήσεων στη Μυτιλήνη απ’ όπου αφαίρεσε συνολικά, το χρηματικό ποσό των -505- ευρώ.
Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε επίσης ότι, ο 20χρονος ενέχεται σε δύο (2) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, σε οικίες στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσε, κοσμήματα και τιμαλφή αξίας άνω των -5.400- ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων, καθόσον κατά τον εντοπισμό του από αστυνομικούς, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις τους και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκαν και -6- κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο δράστης.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σχετικά Άρθρα

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]