Λέσβος : Σάλος με περιφερόμενο Ταύρο σε πανυγήρι – Τεράστιο πισωγύρισμα για τον πολιτισμό μας.

ΛΗΜΝΟΣ: Διαμαρτυρόμαστε έντονα, αποδοκιμάζουμε και εκφράζουμε τη μεγάλη απογοήτευσή μας για τη νομιμοποίηση μιας απαρχαιωμένης, παγανιστικής και μεσαιωνικού χαρακτήρα παράδοσης, που επιτρέπει την διαπόμπευση και κακοποίηση ενός ζώου (ταύρου) λίγο πριν τη θανάτωσή του στη Λέσβο.
Ένας ταύρος με περικοκλάδες στο λαιμό εν μέσω οχλοβοής, μουσικών και θορύβων στη Λέσβο κάνει περιφορά στο πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής πριν θυσιαστεί. Την περιφορά του έντρομου ζώου βιντεοσκοπούν δεκάδες άνθρωποι. Το βασικό κίνητρο για αυτή την βαρβαρότητα είναι το χρήμα καθώς ο βασανισμός του περιφερόμενου ζώου προσφέρεται ως τουριστική ατραξιόν.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί ο νόμος 4830/ 2021 στη σύγχρονη και υποτίθεται προοδευτική Ελλάδα, κατάργησε την νομική προστασία των ζώων που υπήρχε με τον προηγούμενοΝ.4039/12 και μαζί τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που γίνονταν για τη ματαίωση αυτού του αιματηρού εθίμου. 

Είναι μια παράδοση ντροπής, σκοταδισμού κατ’ ελάχιστον, οξύμωρο και γελοίο καθώς πλέον γίνεται και με τη συνοδεία κτηνιάτρου. Πρόκειται για καταφανή παραβίαση της ευζωίας ενός ζώου που πρόκειται αμέσως μετά να σφαγιαστεί, πρόκειται για καταφανή υποκρισία καθώς στον ίδιο νόμο περιγράφονται κανόνες ευζωίας όλων των ζώων.

Λυπόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση εμμένει στη συνέχιση βάρβαρων εθίμων και παραδόσεων που προσβάλουν το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και την κοινωνία μας. Δημιουργεί εκ νέου μια ολοκληρωτικά λανθασμένη και επικίνδυνη αντίληψη/νοοτροπία βίας και θυσιών και ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες προόδου γίνονται στη χώρα.

Ζητάμε την άμεση τροποποίηση του Νόμου, την πραγματική προστασία των ζώων, την ξεκάθαρη απαγόρευση χρήσης / εκμετάλλευσης/ κακοποίησης συναισθανόμενων πλασμάτων προς χάριν διασκέδασης, πανηγυριών, εμπορικότητας και συμφερόντων που εν τέλει οδηγούν στη σύγχυση αξιών και το διεθνή διασυρμό της χώρας μας. 

Μαζί με τα άμοιρα ζώα διαπομπεύεται και η Ελλάδα.
 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
lesvosnews.net

Latest..

Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και αξιοποίησή τους για τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

ΛΕΣΒΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ‘’Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και … [Read More...]

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια τοποθέτησης του εορταστικού διακόσμου, θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας την Πέμπτη 30/11/2023 και Παρασκευή 01/12/2023 κατά … [Read More...]