Λιμάνι Ευδήλου: Χώρος επιβατών αλά …. Αγίου Κηρύκου

ΙΚΑΡΙΑ: Το ίδιο μεταλλικό στέγαστρο, όπως αυτό που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου και πλέον έγινε κτίριο μετά την κάλυψή του με πάνελ, φαίνεται να πρόκειται να εγκατασταθεί και στο λιμάνι του Ευδήλου.
Το 150τμ στέγαστρο περιλαμβάνεται στο έργο: “Συμπληρωματικά έργα για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών λιμένα Ευδήλου Ικαρίας” ύψους 860.000 €.
Η μελέτη του έργου έχει συνταχθεί  από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου,  εγκρίθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας, αρχικά, το 2019 και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενέκρινε τη συγκρότηση επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού το 2020.
Το έργο διακηρύχθηκε τον Φλεβάρη του 2023 Διακήρυξη έργου για λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας – Στέγαστρο για επιβάτες
Όταν ολοκληρωθούν τα συμπληρωματικά έργα, τότε το πλοίο θα δένει κοντά στην γέφυρα, το στέγαστρο θα κατασκευαστεί στο πάρκινγκ και τα κιγκλιδώματα θα περιφράξουν τον χώρο που θα δένει το καράβι. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Ευδήλου ήταν να γίνει και ο Καθορισμός των Χερσαίων Ζωνών.

Το έργο κατάφερε να ενταχθεί το 2022 και περιλαμβάνει το στέγαστρο, περίφραξη, εκβάνθυση λιμενολεκάνης και ενίσχυση του μώλου.

Σχετικά Άρθρα

Latest..