Το Λιμενικό Σώμα συντόνισε την επιβίβαση σε τουριστικά πλοία εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Κω

ΚΩΣ:

Και το Λιμενικό συμμετείχε στις ενέργειες που χρειάστηκε να γίνουν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Καρδάμαινα της Κω, συντονίζοντας την επιβίβαση σχεδόν 400 ατόμων σε τουριστικά πλοία.
Οι επιβάτες παρέμειναν όλη τη νύχτα στα πλοία και πρωινές ώρες χθες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αντιμάχεια.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος τις μεσημβρινές ώρες την 1η Ιουλίου 2024, ενημερώθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕ.ΠΙΧ.) και οι Λιμενικές Αρχές Κω και Καρδάμαινας για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Καρδάμαινας της Κω. Υπό το συντονισμό του ΚΕ.ΠΙΧ., στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα έξι (06) επιβατηγά–τουριστικά (Ε/Γ–Τ/Ρ) πλοία. Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομική Διεύθυνση της Κω επιβιβάστηκαν σε τρία (03) Ε/Γ–Τ/Ρ πλοία συνολικά τριακόσια ενενήντα εννέα (399) άτομα ενώ στη συνέχεια τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον οικισμό Αντιμάχειας.

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]