ΛΗΜΝΟΣ: Ημερίδα ανοικτή προς το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 15:00-18:00 στο Γαροφαλλίδειο Κτίριο με θέμα :
“Αξιοποίηση παραπροϊόντων και άλευρων εναλλακτικών του σιταριού για την παραγωγή καινοτόμων κράκερ. (ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: NewCracker)”
Διοργάνωση:
Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής
Εταιρία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ-ΛΗΜΝΟΣ”
Τόπος: Γαροφαλλίδειο Αμφιθέατρο – Συνεδριακή αίθουσα (Αίθουσα Νο 2)
26 Μαΐου 15:00-18:00
Η ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό.
14:30 – 15:00 Προσέλευση
15:00 – 15:20 Παρουσίαση του έργου NewCracker
“ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”
– Συντονιστής του έργου: Φωτεινή Ποριάζη, Εταιρία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ-ΛΗΜΝΟΣ”
“Η συνέργεια της τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής για την ανάπτυξη της παράδοσης” – Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου: Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Παρουσίαση αποτελεσμάτων
15:20 – 15:40 Αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη: ιδιότητες, τεχνολογικές προσεγγίσεις. – Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
15:40 – 15:55 Αξιοποίηση παραπροϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα για την παραγωγή βιώσιμων και υγιεινών τροφίμων
– Μουρτζίνος Ιωάννης, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
15:55 – 16:10 Σύγχρονες τεχνικές χημικής ανάλυσης για τη διερεύνηση του αποτυπώματος τοπικών προϊόντων ετικέτας, προώθηση των διατροφικών ισχυρισμών και της ανταγωνιστικότητας. – Καλογιούρη Νατάσα, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
16:10 – 16:25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
16:25 – 16:40 Οι παράγοντες της διαπολιτισμικότητας και κουλτούρας στις μελέτες καταναλωτή και αισθητηριακή ανάλυση προϊόντων.
– Κουκουμάκη Ι. Δανάη, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
16:40 – 16:55 Μελέτη της διατροφικής αξίας και της βιοδραστικότητας καινοτόμων κράκερ με εναλλακτικά άλευρα.
– Δέσποινα Χατζηχαραλάμπους, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Αντώνης Κουτελιδάκης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
16:55 – 17:10 Τεχνολογικός χαρακτηρισμός καινοτόμων προϊόντων με παραδοσιακές πρώτες ύλες. – Γιαννούτσος Κωνσταντίνος, υποψήφιος διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
– Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
17:10 – 17:25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:25 – 17:35 Αξιοποίηση υποπροϊόντων οινοβιομηχανίας για παρασκευή αρτοσκευασμάτων. – Ελένη Ναζίρη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
17:35 – 17:45 Υπολογιστικά εργαλεία στην επιστήμη τροφίμων.
– Καλούδης Ευστάθιος, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
17:45 – 18:00 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης- Τοποθετήσεις κοινού και συμμετεχόντων
Κλείσιμο ημερίδας
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα
