Λήμνος -Ημερίδα – Πανεπ. Τ.Ε.Τ.Δ : “Παρουσίαση του έργου NewCracker”, Παρασκευή 26 Μαΐου στο Γαροφαλλίδειο.

ΛΗΜΝΟΣ: Ημερίδα ανοικτή προς το κοινό,  θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 15:00-18:00 στο Γαροφαλλίδειο Κτίριο με θέμα :
“Αξιοποίηση παραπροϊόντων και άλευρων εναλλακτικών του σιταριού για την παραγωγή καινοτόμων κράκερ.  (ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: NewCracker)” 
Διοργάνωση:  
Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής 
Εταιρία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ-ΛΗΜΝΟΣ” 
Τόπος: Γαροφαλλίδειο Αμφιθέατρο – Συνεδριακή αίθουσα (Αίθουσα Νο 2) 
26 Μαΐου 15:00-18:00  
Η ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό. 
14:30 – 15:00 Προσέλευση  
15:00 – 15:20 Παρουσίαση του έργου NewCracker  
“ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”  
– Συντονιστής του έργου: Φωτεινή Ποριάζη, Εταιρία “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ-ΛΗΜΝΟΣ”    
“Η συνέργεια της τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής για την ανάπτυξη της παράδοσης”  – Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου: Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης  Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου  
  
Παρουσίαση αποτελεσμάτων  
15:20 – 15:40 Αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη: ιδιότητες, τεχνολογικές προσεγγίσεις.  – Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης 
15:40 – 15:55 Αξιοποίηση παραπροϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα για την παραγωγή βιώσιμων και  υγιεινών τροφίμων  
– Μουρτζίνος Ιωάννης, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
    
15:55 – 16:10 Σύγχρονες τεχνικές χημικής ανάλυσης για τη διερεύνηση του αποτυπώματος τοπικών  προϊόντων ετικέτας, προώθηση των διατροφικών ισχυρισμών και της ανταγωνιστικότητας.  – Καλογιούρη Νατάσα, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 
16:10 – 16:25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ  
  
16:25 – 16:40 Οι παράγοντες της διαπολιτισμικότητας και κουλτούρας στις μελέτες καταναλωτή και  αισθητηριακή ανάλυση προϊόντων.  
– Κουκουμάκη Ι. Δανάη, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,  Πανεπιστήμιο Αιγαίου 
– Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο  Αιγαίου 
  
16:40 – 16:55 Μελέτη της διατροφικής αξίας και της βιοδραστικότητας καινοτόμων κράκερ με εναλλακτικά  άλευρα.  
– Δέσποινα Χατζηχαραλάμπους, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,  Πανεπιστήμιο Αιγαίου 
– Αντώνης Κουτελιδάκης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο  Αιγαίου 
  
16:55 – 17:10 Τεχνολογικός χαρακτηρισμός καινοτόμων προϊόντων με παραδοσιακές πρώτες ύλες.  – Γιαννούτσος Κωνσταντίνος, υποψήφιος διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,  Πανεπιστήμιο Αιγαίου 
– Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο  Αιγαίου 
17:10 – 17:25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ  
17:25 – 17:35 Αξιοποίηση υποπροϊόντων οινοβιομηχανίας για παρασκευή αρτοσκευασμάτων.  – Ελένη Ναζίρη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου   
17:35 – 17:45 Υπολογιστικά εργαλεία στην επιστήμη τροφίμων.  
– Καλούδης Ευστάθιος, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο  Αιγαίου 
17:45 – 18:00 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης- Τοποθετήσεις κοινού και συμμετεχόντων   
Κλείσιμο ημερίδας
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Ανοιχτή συγκέντρωση του Ν. Ανδρουλάκη στη Ρόδο – Πλήθος κόσμου στην ομιλία του (φωτογραφίες + βίντεο)

ΚΩΣ: Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός» τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος … [Read More...]