Λήμνος : Υπεγράφη απο τον Κώστα Μουτζούρη,   ” Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική Λημνία Γή- Ποιότητα Αειφορία,  Πολιτισμός, προϋπολογισμού 16.7 Εκατομμύριων  ευρώ.”

ΛΗΜΝΟΣ: Με απόφαση  και υπογραφή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη,  εγκρίνονται τέσσερις Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Τοπικής Ανάπτυξης στα νησιά της Λέσβου της Χίου, της Σάμου και  της Λήμνου συνολικού  προϋπολογισμού 69,4 εκατομμυρίων €. 
Η έγκριση των Στρατηγικών αυτών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 21-27 αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση ολοκληρωμένου χαρακτήρα και αφορά: 

–          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική «Αλλάζουμε έξυπνα το μέλλον της Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 19,7 εκατομμύρια ευρώ. 
–          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική Σάμου συνολικού προϋπολογισμού 16,3 εκατομμύρια ευρώ
–          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική ολοκληρωμένο σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης Νήσου Χίου προϋπολογισμού 16, 7 εκατομμυρίων ευρώ 
–          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική Λημνία Γή- Ποιότητα Αειφορία,  Πολιτισμός, προϋπολογισμού 16.7 Εκατομμύριων  ευρώ. 
Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Υπέγραψα σήμερα την έγκριση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής τοπικής Ανάπτυξης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το επόμενο διάστημα οι αρμόδιοι φορείς θα κληθούν να εκμεταλλευτούν τα χρήματα αυτά, να προκηρύξουν έργα και να γίνουν επενδύσεις . Συνολικά 70 περίπου εκατομμύρια θα πέσουν στις τοπικές κοινωνίες και το Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να κάνει άλματα προς την ανάπτυξη.  Ευχαριστώ τον κ. Πλακωτάρη και την διαχειριστική υπηρεσία της Περιφέρειας για το σημαντικό έργο που επιτελεί και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε ως Περιφερειακή Αρχή, με τα αποτελέσματα να είναι πλέον φανερά». 
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]