Σ.Ε.Π.Ε.Λήμνου : Αγιασμός με πολλά κενά εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ:   Ανακοίνωση εξέδωσε Σ.Ε.Π.Ε.Λήμνου σχετικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.
Πιο συγκεκριμένα :

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με πολλά κενά εκπαιδευτικών πανελλαδικά, αλλά και στα σχολεία της Λήμνου, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
  Κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, (Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής, δεύτερης ξένης γλώσσας), σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, σχολικού νοσηλευτή, ειδικού βοηθητικού προσωπικού, τμημάτων υποδοχής αλλοδαπών μαθητών (ΖΕΠ).
  Άλλη μια χρονιά γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να κρυφτούν αυτά τα κενά είτε με ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων, όπως είναι της Θεατρικής Αγωγής και των Εικαστικών, σε δασκάλους, είτε με εξαφάνισή τους, αφού δεν φαίνονται στις επιλογές τοποθέτησης των ελάχιστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως για παράδειγμα οι κενές ώρες Φυσικής Αγωγής στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, το κενό σχολικού νοσηλευτή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά.
  Καταγγέλλουμε στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, και απαιτούμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου:

  • Να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Λήμνου. Να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να επιλέξουν ισότιμα μεταξύ όλων των κενών και όχι σε επιλεγμένα κατά πώς βολεύει τη Διεύθυνση, καταστρατηγώντας έτσι έμμεσα τη σειρά στους πίνακες των αναπληρωτών.
  • Να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης θέσης σε αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου.
  • Τα μαθήματα ειδικοτήτων Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής να γίνονται από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που έχουν σπουδάσει και εξειδικευτεί στα αντίστοιχα αντικείμενα διδασκαλίας

.
Δεν δεχόμαστε καμιά υποβάθμιση στη μόρφωση των παιδιών μας!
Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του λαού!
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]