Live-Μητσοτάκης: Βαριά η προσωπική μου ευθύνη για τα Τέμπη – Nα αλλάξουν όλα

ΛΗΜΝΟΣ:
Ως τη στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την τραγωδία στα Τέμπη μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως είπε δεν είναι δυνατόν δυο τρένα το 2023 να βρίσκονται στην ίδια γραμμή σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί και πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται την οργή και των θυμό των πολιτών γι αυτό που συνέβη και συμπυκνώνει παθογένειες δεκαετιών τις οποίες «έχουμε μία υποχρέωση πια, δραστικά, να αντιμετωπίσουμε».
Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως το ατύχημα συνέβη ενώ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο βαριά την προσωπική του ευθύνη.

Στο ερώτημα επιβάτη πως σκέφτεται να φύγει από τη χώρα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη αλλά πρέπει τελικά να βάλει κι εκείνη πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε άλλο επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας είπε ότι «πρέπει να αλλάξουν όλα στη χώρα, αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε, δεν είναι μόνο θέμα ηγεσίας, η οποία προφανώς έχει την πρώτιστη ευθύνη να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών». Τον διαβεβαίωσε μάλιστα ότι άκουσε τα συνθήματα των νέων παιδιών που βγήκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά.

Σχετικά με το φορτίο του εμπορικού τρένου, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν είχε τίποτα εύφλεκτο ή ύποπτο, αλλά η σύγκρουση ήταν τόσο βίαιη και τόσο σφοδρή που προκάλεσε μία πρώτη ανάφλεξη και προφανώς στη συνέχεια υπήρχαν εύφλεκτα υλικά -λάδια- τα οποία πήρανε φωτιά όταν έγινε η σύγκρουση.

Σημείωσε ακόμη πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των τρένων με τη μέγιστη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ωστόσο «θα πάρει καιρό να αισθανθούμε πάλι ανέμελοι μπαίνοντας στο τρένο».
Δήλωσε κατηγορηματικά πως θα διερευνηθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα λέγοντας πως «θα φροντίσω να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε».

«Στο απλό ερώτημα το οποίο έχουν οι Έλληνες πολίτες, ”Μα δε γίνεται να φταίει μόνο ένας σταθμάρχης”, η απάντησή μου είναι κατηγορηματική: Προφανώς και έγιναν μια σειρά από ανθρώπινα λάθη, αλλά εάν τα πράγματα στα τρένα ήταν διαφορετικά, αν ενδεχομένως είχαμε διαφορετική εκπαίδευση, εάν είχαμε φροντίσει να ολοκληρώσουμε την περιβόητη σύμβαση 717, είναι πολύ πιθανό το ατύχημα αυτό να μην είχε συμβεί», πρόσθεσε.
CNN

Latest..

Προβολή της Φυσικής Κληρονομίας της Λέσβου στο 4ο Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου

ΛΕΣΒΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο: «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ … [Read More...]

Μεγάλο Σεϊτάνι Σάμου: Απεγκλωβίστηκαν 42 παράτυποι αλλοδαποί – Στο νοσοκομείο 5 έγκυες

ΣΑΜΟΣ: Τον απολογισμό της ευρείας επιχείρησης που οργανώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Μεγάλο Σεϊτάνι στη Σάμο έδωσε την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν και 5 γυναίκες … [Read More...]

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η έκθεση με τίτλο «[ΚΟΡΠΟΥΣ, ΧΧΙΙΙ]» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσειολογίας −Museolab− του … [Read More...]

53ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν.: «ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2030»

ΧΙΟΣ : Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 53ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., που πραγματοποιήθηκαν στην … [Read More...]