Γ. ΜΑΛΑΦΗ: ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ – ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΛΑΦΗ;

ΧΙΟΣ : Ο Γιάννης Μαλαφής στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, δεχόμενος σφοδρή κριτική από τις αντιπολιτεύσεις για την πολιτική των απευθείας αναθέσεων που συνεχίζει και η δική του δημοτική αρχή, έκανε μια δήλωση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί πολλές αντιδράσεις και περισσότερες συζητήσεις.

Ο κ. Μαλαφής ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση και σαφώς εκνευρισμένος απάντησε στην κριτική που δεχόταν ότι αναθέσεις κάνω αλλά εγώ δεν κλέβω, υπονοώντας προδήλως ότι κάποιοι αιρετοί στο παρελθόν μέσω των απευθείας αναθέσεων έκλεβαν.

Επειδή το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό και αν ο κ. Μαλαφής θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία του θα πρέπει να δώσει αρχικά ότι στοιχεία έχει στον εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς και στο δημοτικό συμβούλιο να πει ονόματα αιρετών που έκλεβαν. Σε διαφορετική περίπτωση η φράση του αυτή θα θεωρηθεί επικοινωνιακή ρουκέτα και ειπώθηκε προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή που δεχόταν σφοδρή κριτική.

Προς διευκρίνιση η πολιτική των απευθείας αναθέσεων είναι νόμιμη, ωστόσο τίθεται ένα σοβαρό θέμα ηθικής στην πολιτική. Και αυτός ήταν ο λόγος που προηγούμενη δημοτική αρχή δέχθηκε σφοδρή κριτική και αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες στην κάλπη. Το ίδιο συνέβη και τη Δημοτική Αρχή Βουρνού.

Επιπρόσθετα η Δημοτική Αρχή Μαλαφή πήγε τις απευθείας αναθέσεις ένα βήμα παρακάτω, καθώς εκείνος κάλει πρώτα τους εργολάβους, κάνουν τη δουλειά και ακολούθως γίνεται η απευθείας ανάθεση, όπου κάποιες φορές είναι μόλις με μια προσφορά!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα συζητήθηκαν για το ζήτημα των αναθέσεων της δημοτικής αρχής:

Latest..

Από τον αρχιερατικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γιάννης Χατζηγιάννη, Παναγιώτης Καλατζή και Θανάσης Καπάτος τιμήθηκαν στο Αναγνωστηρίο Αγιάσου – Αναβίωση εθίμων Κάψαλα και Κλήδονας

ΛΕΣΒΟΣ: Συνεχίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων απόδοσης τιμής σε παλιούς εν ζωή ευρισκόμενους ερασιτέχνες πρωταγωνιστές του λαϊκού μας θεάτρου, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, … [Read More...]