Ο Γ. ΜΑΛΑΦΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ! ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΙΟΣ :
Σε μια έντονη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, παραδέχτηκε ότι το έργο του Κήπου της Χίου έχει απενταχθεί από το τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η παραδοχή αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρώην Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη, και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα έντασης στο συμβούλιο.

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαλαφή, είναι ότι το έργο δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά μεταφέρεται σε μια γέφυρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ωστόσο, οι εξηγήσεις αυτές δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.

Ο πρώην Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, ασκούσε, ήδη πριν από το Δημ. Συμβούλιο, έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Μαλαφή, μιλώντας για αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση, υποστηρίζοντας ότι η απένταξη του έργου είναι απόδειξη αδυναμίας να προχωρήσουν σημαντικά αναπτυξιακά έργα για το νησί. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις και αναταραχή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κλέαρχος Χρύσης, προχώρησε σε αιφνιδιαστική διακοπή της συνεδρίασης. Παρά τη διακοπή, τα ερωτήματα παραμένουν:

Γιατί απεντάχθηκε το έργο του Κήπου της Χίου; Οι λόγοι για την απένταξη του έργου παραμένουν ασαφείς και οι δημότες απαιτούν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ποιος φέρει την ευθύνη; Η δημοτική αρχή Μαλαφή βρίσκεται στο στόχαστρο για τη διαχείριση του έργου, με τον πρώην Δήμαρχο να απαιτεί ανάληψη ευθυνών.

Τι έκανε η δημοτική αρχή Μαλαφή; Παρά τις διαβεβαιώσεις για μεταφορά του έργου σε νέα χρηματοδοτική περίοδο, οι δημότες και τα μέλη του συμβουλίου που έχουν μιλήσει στη ChiosPress απαιτούν λεπτομερή ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Η διακοπή της συνεδρίασης δεν έλυσε τα ζητήματα, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. Η δημοτική αρχή καλείται να δώσει σαφείς εξηγήσεις και να διασφαλίσει ότι το σημαντικό αυτό έργο θα προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και προβλήματα.

Δείτε στο βίντεο το επίμαχο σημείο μετά το 1:22”

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]