ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: “Ειδικά φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις και πολίτες στο Αγαθονήσι και σε νησιά με πληθυσμό έως 350 κατοίκους”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του μοναδικού πρατηρίου καυσίμων στο Αγαθονήσι, αλλά και το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων στο νησί, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προτείνει συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Επισημαίνει ότι η διατήρηση και η ενίσχυση της ζωής, της ανθρώπινης και οικονομικής δραστηριότητας στο Αγαθονήσι συνδέεται με εθνικούς και γεωπολιτικούς λόγους υψίστης σημασίας, ενώ η οριζόντια εφαρμογή φορολογικών υποχρεώσεων για ένα πρατήριο καυσίμων σε ένα μικρό νησί 150 κατοίκων, που αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται ανάλογες επιχειρήσεις στην ηπειρωτική χώρα και σε μεγαλύτερα νησιά, οδήγησε στο να καταστεί ασύμφορη η λειτουργία του και να κλείσει.
Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει την καθιέρωση φορολογικών κινήτρων για τη λειτουργία επιχειρήσεων σε νησιά κάτω των 350 κατοίκων, γεγονός που δεν είναι απαγορευτικό για τα δημοσιονομικά δεδομένα και τους περιορισμούς που υπάρχουν.
Καταθέτει, μάλιστα, συγκεκριμένες προτάσεις, όπως:
1ον: Ειδικό φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο για τα πρατήρια καυσίμων σε νησιά κάτω των 350 κατοίκων.
2ον: Μηδενικό φορολογικό συντελεστή και μείωση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας μιας επιχείρησης σε ένα νησί κάτω των 350 κατοίκων.
3ον: Επίδομα 1.000 ευρώ το μήνα για μια τριετία για οικογένειες με παιδιά ή αντίστοιχο επίδομα για νέα ζευγάρια που θα εγκατασταθούν σε ένα νησί κάτω των 350 κατοίκων.

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]