I. Μαστροκούκος: Άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση και Σύγκληση του ΔΣ. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο επιεκφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος. Μαζί του στο πάνελ, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης και ο δημοτικός σύμβουλος και ναυτικός Κώστας Μακρινάκης.
Η συνέντευξη εστιάστηκε στις δυσάρεστες εξελίξεις στην ΑΝΕΚ που κηρύχθηκε έκπτωτη από το ΥΝΑΝΠ, με το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” να βρεθεί εκτός των επιδοτούμενων γραμμών:
1. «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ – ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΚΙΟΙ – ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή» και
2 «ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ και επιστροφή»
Στην εισαγωγή του ο Ι.Μαστροκούκος, έκανε αναφορά και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, για το θάνατο του επί σειρά ετών Προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Σπύρου Χούλλη.
Αμέσως μετά ο Ι.Μαστροκούκος, αναφέρθηκε στην ΑΝΕΚ, τονίζοντας την παντελή έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς Δημάρχου και διοίκησης για το “Ν.Κάλυμνος”.
Όπως χαρακτηριστικά είπε : Σε λουκέτο οδηγείται η ΑΝΕΚ, η θλιβερή και δυσάρεστη εξέλιξη τω πραγμάτων που έγινε λόγω σωρείας λανθασμένων χειρισμών, κακής εικόνας της εταιρείας και μίας επικίνδυνης ,άσχετης και ανίκανης Διοίκησης.
Επίσης αναφερόμενος στις ζημιές στα 3 σκάφη της ΑΝΕΚ( ΝΤΌΛΦΙΝ με μηχανές, “Καλυμνος σταρ” που κάηκε ολοσχερώς και “Ν.Κάλυμνος” που προσέκρουσε) είπε ότι, φόρτωσαν την εταιρεία με δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις, κηρύχθηκε έκπτωτη η ΑΝΕΚ ,χάθηκαν οι επιδοτούμενες γραμμές. Σε όλο αυτό το καταστροφικό σκηνικό για την Κάλυμνο μας, δεν υπάρχει κανείς φταίχτης, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ανάληψη ευθύνης, δεν υπάρχει φιλότιμο, δεν υπάρχει τσίπα, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ΑΝΕΚ, τόσο με τη ζημιά στο “Ν.Κάλυμνος” από την πρόσκρουση, αλλά και από τις πολυδάπανες επισκευές και συντηρήσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Γιάννης Μαστροκούκος επανέλαβε, ότι η Εταιρεία πάει σε λουκέτο λέγοντας: Μία Εταιρεία λαϊκής βάσης, που ίδρυσε ο αείμνηστος Δήμαρχος Μιχάλης Ζαϊρης και που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο επί Δημαρχίας Διακομιχάλη -Θανάτση. Επίσης έκανε αναφορά στις συνέπειες από το κλείσιμο της Εταιρείας, καθώς και στις επιστολές που κατά καιρούς έστειλε η Παράταξη του προς την ΑΝΕΚ, με διάφορες επισημάνσεις
Ο Γιάννης Μαστροκούκος κλείνοντας είπε, εμείς έχουμε να καταθέσουμε τις εξής προτάσεις,
1.Άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΑΝΕΚ Γεωργίου Θανάτση και των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση.
2. Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωση όλων των δημοτικών συμβούλων για το ποιά είναι η οικονομική κατάσταση και όχι μόνο της ΑΝΕΚ.
3. Σύσταση διαπαραταξιακού οργάνου που θα ερευνήσει την υπάρχουσα κατάσταση και θα θα διερευνηθούν και θα εξεταστούν τρόποι σωτηρίας της ΑΝΕΚ.
4.Η νέα διοίκηση που θα προκύψει ,γιατί είναι απερχόμενη πλέον η υπάρχουσα, θα πρέπει να είναι γνώστης των κοινών προτάσεων εξυγίανσης της εταιρείας
Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μαστροκούκος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.
17-3-2023 O Γ.Μαστροκούκος ζητάει την παραίτηση του πορέδρου της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση
Watch this video on YouTube

Latest..

Τρεις ανήλικες απέδρασαν από το σπίτι της μητέρας τους στον Βόλο – Τις κρατούσε σε «ομηρία» – Επέστρεψαν στον πατέρα τους στη Ρόδο

ΚΩΣ: Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 40χρονη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων – Δεν τις επέστρεψε ποτέ στον πατέρα … [Read More...]

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

ΚΩΣ: Είναι γνωστό ότι τα λαϊκά δικαστήρια αποπροσανατολίζουν και φανατίζουν δημιουργώντας έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Οι ιατροί γνωρίζουμε έμπρακτα ότι λύσεις στα προβλήματα … [Read More...]