Ι.Μαστροκούκος: Προσπαθούμε να “φρενάρουμε” την κατάσταση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για δάνειο 900.000 ευρώ που πήρε η Διοίκηση Θάνατση!(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Δανειακή σύμβαση Αλληλόχρεου Λογαριασμού που συνήψε η απελθούσα Διοίκηση Θανάτση το 2021 με την ALPHA BANK “πνίγει” οικονομικά τη νέα Διοίκηση της ΑΝΕ Καλύμνου και της δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος πρόκειται για ένα ποσό των 900.000 ευρώ περίπου
Συγκεκριμένα, η απελθούσα Διοίκηση της ΑΝΕΚ δεν ανταποκρίθηκε στις δανειακές υποχρεώσεις, το δάνειο κατέστη ληξιπρόθεσμο και “κοκκίνισε” με την ΑLPΗΑ ΒΑΝΚ να μεταβιβάζει τις απαιτήσεις της σε “Εταιρεία Ειδικού Σκοπού”. Η “Εταιρεία Ειδικού Σκοπού” ανέθεσε σε “Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις” τη διαχείριση του εν λόγω δανείου.
Μετά από αίτημα της απελθούσας Διοίκησης της ΑΝΕΚ που υποβλήθηκε στη “Διαχειρίστρια” προχώρησαν σε ρύθμιση της οφειλής τον περασμένο Μάρτιο, που την υπέγραψε εκ μέρους της Εταιρείας ο Γ.Θανάτσης, με δυσβάσταχτες δόσεις των 139.000 ευρώ μηνιαίως, μέχρι και τον Οκτώβριο 2024 και εν αγνοία της νέας Διοίκησης που θα παραλάμβανε, σε λίγες ημέρες.
Η νέα διοίκηση πληροφορήθηκε για αυτή τη “σύμβαση ρύθμισης” που υπέγραψε ο Γ.Θανάτσης με τη Διαχειρίστρια εισπρακτική εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση της καταβολής της μηνιαίας δόσης των 139.000 ευρώ εντελώς τυχαία , όταν εκπρόσωποι της Διαχειρίστριας εισπρακτικής εταιρείας, επικοινώνησαν με το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο του Προέδρου της ΑΝΕΚ, αναζητώντας το Γεώργιο Θανάτση.
Άμεσα ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση της ΑΝΕΚ επικοινώνησαν με τους εκπροσώπους της Εισπρακτικής Εταιρείας, τους ενημέρωσαν για τη Διοικητική αλλαγή στην εταιρεία και ζήτησαν συνάντηση διά ζώσης, προκειμένου να ενημερωθούν ακριβώς για το εν λόγω δάνειο
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας στην Αθήνα και εκ μέρους της ΑΝΕΚ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ Κώστας Μακρινάκης ,ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Λελέκης και ο νομικός σύμβουλος Δημήτριος Καρδούλιας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος σε δηλώσεις του στο kalymnos-news.gr και στο Μάμα Χαραμαντά είπε:
Συνεχίζεται η προσπάθεια για να σώσουμε οτιδήποτε, αν σώζεται. Η κατάσταση είναι δύσκολη, όπως σας είπα πήραν δάνειο 900.000 ευρώ από την τράπεζα, το δάνειο αυτό έφυγε από την Τράπεζα και έχει πάει σε εισπρακτική εταιρεία και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο ,στα “κόκκινα” όπως λέμε δάνεια. Ελάτε τώρα εσείς και βρείτε έσοδα, για να μπορείς να πληρώσεις όλο αυτό τον κόσμο, να σωθεί η εταιρεία για να μπορέσει να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο έχει ιδρυθεί. Και μέσα σε όλα αυτά σας λέω μία παράμετρο, το κακό όνομα που έχει η εταιρεία και η Κάλυμνος. Και ποιοι βγάζουν αυτή την εικόνα προς τα έξω ,αυτοί που την εκπροσωπούν. Εμείς είμαστε διαφορετικοί.
Απαντώντας ο Ι.Μαστροκούκος στο ερώτημα, πως δόθηκε από την Τράπεζα ένα τόσο μεγάλο δάνειο είπε: Τα είπαμε “έξω από τα δόντια”. Και τις ευθύνες της μίας πλευράς και τις ευθύνες της άλλης πλευράς και είπαμε ότι εμείς δεν είμαστε από τους ανθρώπους που θα παίξουμε. Εμείς θα το παλέψουμε και η υπόθεση αυτή να τελειώσει, αλλά θέλει πραγματικά σκληρό αγώνα, γιατί οι πλευρές από το καρνάγιο στο Λαύριο μέχρι την τράπεζα και καλά να είμαστε να συνεχίσουμε, είναι πάρα πολλές και ανοιχτές οι πληγές . Η Κάλυμνος “αιμορραγεί” άσχημα. Εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή σε εισπρακτική εταιρεία που έχει πάρει το δάνειο της ΑΝΕΚ και προσπαθούμε να “φρενάρουμε” την κατάσταση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων
Δείτε αναλυτικά τα όσα είπαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος και ο αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Latest..

Οι φίλοι του Ολυμπιακού “Θύρα 7” της Καλύμνου, στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena -Οι πανηγυρισμοί (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]