Μάζευαν τα υπολείμματα ποτών στο μπιτόνι και από εκεί σέρβιραν σφηνάκια

ΛΕΣΒΟΣ:

Μάζευαν τα υπολείμματα ποτών σε ένα μπιτόνι και από εκεί σέρβιραν τους τουρίστες σφηνάκιαΕπιχείρηση για των εντοπισμό μαγαζιών, που φοροδιαφεύγουν και πωλούν νοθευμένα και λαθραία ποτά πραγματοποιήθηκε στη Κέρκυρα.
Οι ελεγκτικές ομάδες πήγαν στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στον Κάβο, που είναι γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι Άγγλων και άλλων τουριστών, που τελούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Πρόκειται για περιοχή, η οποία θεωρείται άτυπα άβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν πραγματοποιηθεί κάθε είδους έλεγχοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Πρόκειται για μία επιχείρηση, η οποία συντονίστηκε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.
Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε πολλά μπαρ και εστιατόρια της περιοχής, ζητώντας να δουν, οι μεν εφοριακοί αν κόβονται και διαβιβάζονται αποδείξεις, οι δε τελωνειακοί αν τα ποτά, που σερβίρονται, είναι καθαρά και όχι νοθευμένα ή λαθραία.
Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι επιτελείς της ΑΑΔΕ ήταν σε απευθείας επικοινωνία με τους ελεγκτές μέσα από την Αίθουσα Επιχειρήσεων και παρακολουθούσαν την εξέλιξη των ελέγχων, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο βίντεο και φωτογραφίες από τα ευρήματα.
Τα ευρήματα
Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • 26 επιχειρήσεις εστίασης δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, συνολικής αξίας 267.418 ευρώ
  • 2 επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ
  • 7 επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά, που δεν είχαν ενδείξεις lot number, άρα αυτά είναι λαθραία ή/και μπόμπες. Μάλιστα, έγιναν και 8 δειγματοληψίες, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μπαρ, στα οποία οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι αυτά μαζεύουν ό,τι έχει μείνει στα ποτήρια των θαμώνων, τα ρίχνουν σε ένα μπιτόνι, και από εκεί σερβίρουν τους τουρίστες σφηνάκια!
Οι επιχειρήσεις αυτές έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Latest..