Μαζί με το ΜΕΟΘ και για την… «Δεύτερη Πρώτη Νύχτα Γάμου» (video)

ΧΙΟΣ :

Με γεύση από Σικελία έρχεται η νέα δουλειά του θεατρικού τμήματος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών (ΜΕΟΘ) που θα παρουσιαστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Απριλίου 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρου Δήμου Χίου.
Πρόκειται για τη δραματική Κωμωδία «Δεύτερη ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ Γάμου», έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Il Bell Antonio» του σιτσιλιάνου Vitaliano Brancati, σε διασκευή της Ευγενίας Ασλανίδη και σε σκηνοθετική επιμέλεια της Μαριέττας Σκανδάλη, που παίζει και το ρόλο της μαμάς- Ροζάρια Μανιάνο.

Μια μάνα που τα βάζει με όλους προκειμένου να υπερασπιστεί το παιδί της, σε ένα έργο που καταγγέλλει την υποκρισία και το φαρισαϊσμό της εκκλησίας, καυτηριάζει το ρουσφέτι και τις πολιτικές ανταλλαγές. Σε ότι αφορά τη διασκευή του έργου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσει αβίαστο γέλιο με τις ατάκες και τις σκηνές που διαδραματίζονται, αλλά και να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της θεατρικής ομάδας.

Στη συνέντευξη τύπου η Κατερίνα Κωνσταντά (στο ρόλο της Ζοζεφίνα, ξαδέλφης των Μανιάνο) μίλησε και για τη δουλειά που γίνεται στο εφηβικό θεατρικό τμήμα, που φέτος θα παρουσιάσει Αριστοφάνη. Όπως και η Μαριέττα Σκανδάλη που σκηνοθετεί την παράσταση και είναι από τα παλιά στελέχη του Συλλόγου τόνισαν τη συνέχεια και δυναμική που έχει ο Σύλλογος των Θυμιανών. Και με νέα παιδιά όπως ο Πέτρος Τζιώτης που έχει την μουσική επιμέλεια και παράλληλα τον ρόλο του Αντριάνο, μεγάλου γιου της Ροζάρια, στο έργο.

Οι παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή, 6 και 7 Απριλίου 2024, έχουν ώρα έναρξης στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με εθελοντική συνεισφορά. Τόσο στα Θυμιανά όσο και στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο διανέμονται δελτία προτεραιότητας εισόδου.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Θέμης Μουχλής: Άλντο: Μικρός  γιος της Ροζάρια
Σούλα Πλυτά: Μπρέντα, Ερωμένη του Άλντο
Μαριάνθη Χαρίτου: Ροζίνα, Οικονόμος
Μαριέττα Σκανδάλη: Ροζάρια Μανιάνο,μαμά
Γιάννης Κωνσταντάς: Πάτερ Τζιοβάνι, Καθολικός ιερέας Πέτρος Τζιώτης: Αντριάνο, Μεγάλος γιος της Ροζάρια
Αποστόλης Τζιώτης: Γκίλντο, Αδελφός της Ροζάρια
Κατερίνα Κωνσταντά: Ζοζεφίνα, Ξαδέλφη των Μανιάνο
Αντώνης Χριστοδούλου: Φάτσιο, Γιος της Ζοζεφίνας
Μαρία Σγουρούδη: Μπάρμπαρα, Γυναίκα του Αντριάνο
Γιάννης Χονδρέλλης: Πουλίτζι, Πατέρας της Μπάρμπαρα
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Μαριέττα Σκανδάλη
Κατασκευή σκηνικών & τεχνοτροπία τοίχων: Μανόλης Μαμαλής – Ευγενία Κλαδιά
Κοστούμια: Δέσποινα Μερούση,  Σούλα Πλυτά, Μαριάνθη Χαρίτου
Κονσόλα: Θοδωρής Αργυρούδης
Φωτισμοί: Σέβη Μπεμπεκλή
Επιμέλεια Μουσικής & Ήχου: Πέτρος Τζιώτης
Υποβολείο: Δέσποινα Μερούση, Μαρία Χαρίτου
Φροντιστήριο: Δέσποινα Μερούση
Σκηνογραφία: Ευγενία Κλαδιά
Μακιγιάζ: Έρρικα Γλύκα
Κομμώσεις: Ειρήνη Κόρμαλου
Αφίσα-Πρόγραμμα: Μαριέττα Σκανδάλη, Μαρία Συρρή
Διασκευή: Ευγενία Ασλανίδη (βασισμένη στο μυθιστόρημα του «Il Bell Antonio» του Βιταλιάνο Μπρανκάτι)
 ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το «Δεύτερη ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ Γάμου» διαδραματίζεται στην Κατάνη της Σικελίας στο μέσον του 20ου αιώνα. Κατά τον Brancati, οι Σικελοί είναι μάλλον άσχημοι.  Έτσι όταν ο ωραίος Αντριάνο, διάσημος εραστής και πολύφερνος γαμπρός, επιστρέφει από την Ρώμη στην γενέτειρά του, αναστατώνει  τον γυναικείο πληθυσμό, θέτει σε εγρήγορση τους προστάτες της ηθικής, αλλά  ελκύει και τον ανδρικό πληθυσμό, καθώς ως νέος με υψηλές γνωριμίες, τους είναι χρειαζούμενος, κατά το καθ ημάς λεγόμενο ρουσφέτι.
Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα, ο  Ανδριάνο ερωτεύεται  και παντρεύεται την όμορφη και πλούσια  Μπάρμπαρα Πουλίτζι.  Όλοι τον μακαρίζουν και τον ζηλεύουν ταυτόχρονα, κάποιοι τον φθονούν,  αλλά τα  πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Μετά από δυο χρόνια γάμου, ξεσπά το σκάνδαλο. Ο Αντριάνο πάσχει από το χειρότερο κουσούρι που μπορεί να έχει άνδρας.
Η χήρα Ροζάρια Μανιάνο, διαβολογυναίκα με θρησκευτική ευλάβεια,  αναλαμβάνει την υπεράσπιση των συμφερόντων της οικογένειάς της. Δεν διστάζει να τα βάλει με την Εκκλησία και το Κεφάλαιο σαν άνδρας ,  να καταφύγει σε μαντζούνια  και ραδιουργίες σαν γυναικούλα, αλλά και να σταθεί σαν Μάνα δίπλα στα παιδιά της, όταν βλέπει ότι  κινδυνεύει ο γάμος του γιου της  και η ανδρική του τιμή.
Όλο το έργο εξελίσσεται στο σαλόνι του σπιτιού των Μανιάνο. Μέσα από αυτό σατιρίζεται καυστικά η αστική τάξη της Σικελίας, διαχωρίζεται με υποκρισία ο έρωτας από το σεξ, ενώ παντού ανακατεύεται με φαρισαϊσμό και ιδιοτέλεια η εκκλησία.

Latest..

Στη δημοσιότητα έδωσε η Εισαγγελία φωτογραφίες και ονόματα της σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες σε Ρόδο και άλλες περιοχές της χώρας

ΚΩΣ: Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες μελών … [Read More...]

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής: Το Τροπάριο της Κασσιανής την Κυριακή 14 Απριλίου στο Αναγνωστήριο.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γέμισε σήμερα στην Καλλονή «Το καλάθι της Αγάπης» του Π.Τ. Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την στήριξη της δράσης «Σιτίζω»

ΛΕΣΒΟΣ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλλονή η δράση «Το καλάθι της Αγάπης» του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της … [Read More...]