ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Η ΧΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΑΣ;

ΧΙΟΣ :
Ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την κατάθεση των συνδυασμών για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εκλογές που για άλλη μια φορά κινούνται στην ίδια πεπατημένη, συνέπεια αυτής είναι η αναζήτηση με οποιοδήποτε τρόπο υποψηφίων για την στελέχωση των συνδυασμών.
Μιας αναζήτησης χωρίς φραγμούς και όρια, γεγονός που με αναγκάζει εκ των γεγονότων να επαναλάβω την άποψή μου, με όλο το σεβασμό που έχω για τους υποψήφιους.
Άποψη την οποία δημοσιοποίησα μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. στις 30 Αυγούστου 2022 της οποίας αποσπάσματα ακολουθούν.
«Διαπιστώσεις τις οποίες καταθέτω όχι για να οξύνω το όποιο κλίμα έχει διαμορφωθεί, αλλά για να συμβάλλω στο ελάχιστο στους οποίους σχεδιασμούς των μελλοντικών διεκδικητών, τόσο του Δ. Χίου όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Σχεδιασμών που όπως αποτυπώνονται οι προθέσεις των υποψηφίων Επικεφαλών των συνδυασμών από τις διαρροές στα Μ.Μ.Ε. και όχι μόνο, κινούνται στις ίδιες παγιωμένες τακτικές.
Τακτικές που δεν έχουν αλλάξει στο απειροελάχιστο στον τρόπο της συγκρότησης των ψηφοδελτίων των συνδυασμών.
Συγκροτήσεις που το κύριο χαρακτηριστικό στην επιλογή των υποψηφίων είναι πανομοιότυπο με ότι εφαρμόζεται στις μεταγραφές των αθλητικών σωματείων, με ότι συνέπειες ακολουθούν αυτές τις επιλογές.
Επιλογές που οι συνέπειες τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν αφενός πολλά άξια στελέχη που ηγήθηκαν αυτών των συνδυασμών, να αποστρατευθούν οικειοθελώς και αφετέρου, να εμπεδωθεί στους συμμετέχοντες των συνδυασμών σε ένα όχι μικρό ποσοστό ότι ενασχόληση με τα κοινά εκτός πεδίο δόξης, είναι πεδίο προκειμένου να λύσει κάνεις τα ατομικά και οικογενειακά του προβλήματα. Προβλήματα που είναι πέρα και έξω από τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι όσοι αποφασίζουν να διακονήσουν στα κοινά του τόπου μας.
Γι’ αυτό οι όποιες προσπάθειες για να έχουν επιτυχημένη κατάληξη θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο τόσο από την κατεγραμμένη διαδρομή του επικεφαλής του συνδυασμού, όσο και την σωστή επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν το συνδυασμό.
Ενός συνδυασμού που για να γίνει πράξη η συγκρότηση του, με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτείται η συσπείρωση όλων αυτών που είναι διαθέσιμοι, να διακονήσουν από οποιαδήποτε θέση στα κοινά του τόπου μας». (Αυτά καταγράφηκαν πριν ένα χρόνο).
Ενώ τα πεπραγμένα του Δ. Συμβουλίου από την αντιπολιτευτική δράση που ανέπτυξαν με μεγάλη επιτυχία όλο αυτό το διάστημα οι συνδυασμοί και οι ανεξάρτητοι Δ. Σύμβουλοι, σηματοδοτούν ότι υπάρχει στον ορίζοντα η προοπτική για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Μια κάθοδο που θα προέλθει από έναν ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο, για την συνδιαμόρφωση ενός κοινού πλαίσιο αρχών και θέσεων.
Μία κάθοδος που θα δώσει απάντηση σε όλους αυτούς που θεωρούν το Δήμο Χίου σημαία ευκαιρίας και κομματικό φέουδο τους, για την καταγραφή και μόνο των δυνάμεων τους.
Μια καταγραφή χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα βαλτωμένα προβλήματα του, αλλά μόνο το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων και η δική τους θέση στα τηλεοπτικά πάνελ.
Εάν με το χέρι στην καρδιά θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε την μοίρα αυτού του τόπου, δεν έχουμε το δικαίωμα να απεμπολήσουμε έστω και την τελευταία στιγμή τις δυνατότητες αυτής της χρονικής συγκυρίας.
Μόνο τότε θα κάνουμε πράξη ότι το εμείς είναι δυνατότερο από το εγώ μας.

Tου Στέφανου Φαρατζή

Latest..

Δήμος Ικαρίας: Ομόφωνα ενάντια στην εγκατάσταση των 2 Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων κοντά στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ’ αριθμ. 13ης/2023 κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας Θέμα: Σύνταξη θέσης του Δήμου Ικαρίας στα … [Read More...]

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΟΥΝΑΚ: ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΧΙΟΣ : Στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής "Πρωινή Ζώνη" του Action24 συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.  Ο κ. Μηταράκης σχολίασε την στάση του … [Read More...]

Κωσταντίνος Μουτζούρης : “Επικροτούμε ολόθερμα τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την στάση του στο Λονδίνο.”

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]