ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ :
Η βουλευτής Β’ Πειραιώς, Σοφία-Χαϊδώ Ασημακοπούλου, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, υποβάλλοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη. Η βουλευτής τόνισε την επείγουσα ανάγκη για προσλήψεις, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Χίου και των γύρω νησιών.

Σύμφωνα με την κα Ασημακοπούλου, η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των θερινών επισκεπτών. Παρά την προηγούμενη ερώτηση που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η οποία δεν έλαβε απάντηση, οι ανάγκες παραμένουν ακάλυπτες.

Η βουλευτής σημειώνει ότι στην πρόσφατη προκήρυξη για 704 ειδικευμένους γιατρούς, καμία θέση δεν αφορά το νοσοκομείο της Χίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα να λειτουργεί με μία μόνο γιατρό και το ΤΕΠ με δύο γιατρούς, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Σε απάντηση της ερώτησης της βουλευτού, το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι για την κάλυψη των αναγκών στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Χίου, εφημερεύουν γενικοί ιατροί από τα Κέντρα Υγείας Χίου και Πυργίου. Επιπλέον, έχουν γίνει προσπάθειες για την προσέλκυση ιατρών από άλλα νοσοκομεία, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είχαν ανταπόκριση.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ για το νοσοκομείο Χίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Παρά τις ανακοινώσεις αυτές, η βουλευτής παραμένει ανήσυχη για την καθυστέρηση στην κάλυψη των κρίσιμων θέσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου αποτελεί σοβαρό ζήτημα που απαιτεί την άμεση προσοχή των αρμοδίων. Η κατάσταση στο ΤΕΠ και τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η παροχή επαρκών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες των ακριτικών νησιών.

Latest..

Νέα Αριστερά: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πληρωμή ενισχύσεων στους νησιώτες κτηνοτρόφους»

ΛΕΣΒΟΣ:  Η Νέα Αριστερά κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους των νησιών μας.Προς κκ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και … [Read More...]