Μεταλλεία Κεράμου: Μέσω ενημερωτικής εκδήλωσης προχωρά το σχέδιο εκμετάλλευσης

ΧΙΟΣ :

Με θέμα τις «νέες ευκαιρίες ανάπτυξης από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Χίου», παρουσία της υφυπουργού Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου, πραγματοποιείται ενημερωτική συνάντηση την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, στις 6.00 μ.μ..
Στην πρόσκληση του Δήμου Χίου αναφέρεται μάλιστα ως ενημερωτική συνάντηση-διαβούλευση για το θέμα, όταν τα δημοσιεύματα τους τελευταίους μήνες αναφέρονται σε διεθνή διαγωνισμό που θα προχωρήσει για τα μεταλλεία αντιμονίου στην Κέραμο.
Η εκδήλωση συνοδεύεται με σειρά εισηγήσεων από επιστημονικά στελέχη του υπουργείου, με μία από αυτές να έχει τίτλο «Η προστασία του περιβάλλοντος στη μεταλλευτική δραστηριότητα», προφανώς για να αντιμετωπιστούν οι απόψεις ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεράμου θα πληγώσει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον και μάλιστα μέσα σε περιοχή NATURA.
Η υφυπουργός Ενέργειας θα βρίσκεται από το πρωί της 11ης Ιουλίου στη Χίο, όπου στις 10.00 το πρωί, σύμφωνα με την ενημέρωση, «αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης της Υφυπουργού με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».
Πρόγραμμα ενημερωτικής συνάντησης με θέμα: «Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης από την αξιοποίηση το ορυκτού πλούτου της Χίου”, ΟΜΗΡΕΙΟ 6.00 μ.μ., 11/7/2024
• Χαιρετισμός Δημάρχου Χίου, Ιωάννη Μαλαφή
• Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Παντελή Βρουλή
• Ομιλία Υφυπουργού ΠΕΝ, Αλεξάνδρας Σδούκου
• Χαιρετισμός Γ.Γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών,  Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη.
Παρουσιάσεις
• «Ο Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος Κεράμου Χίου και οι Προοπτικές Μεταλλευτικής Αξιοποίησής του – Αναμενόμενα Οφέλη για την Τοπική και Εθνική Οικονομία»
Δρ. Ιωάννης Ζαφειράτος- Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μεταλλευτικών Ενεργειακών και Βιομηχανικών Ορυκτών – ΓΔ Ορυκτών Πρώτων Υλών – ΓΓΕΟΠΥ ΥΠΕΝ.
• «Η προστασία του περιβάλλοντος στη μεταλλευτική δραστηριότητα»
Αλέξανδρος Κουλίδης-Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
• «Βήματα Μεταλλευτικής Έρευνας, μετά την προκήρυξη Δημόσιου Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης του ΔΜΧ Χίου»
Δρ. Κώστας Λασκαρίδης-Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ορυκτών Πόρων και Μεταλλευτικής.
• «Οι Κρίσιμες Πρώτες Ύλες για την Ε.Ε. (Κανονισμός ΕΕ 2024/1252). Η Χίος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εφαρμογή της σημερινής τεχνολογίας στην αξιοποίηση ορυκτών πόρων. Η εξορυκτική δραστηριότητα μοχλός οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».
Χρήστος Καβαλόπουλος-Γενικός Διευθυντής ΣΜΕ
• Ερωτήσεις και σχόλια από εκπροσώπους τοπικής κοινωνίας/ Ανοιχτή συζήτηση

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]