Μεταναστευτικό: Πάνω από 2.000 στη Ζερβού – Στάντζος: Άμεση αποσυμφόρηση & ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων

ΣΑΜΟΣ: Έγγραφη αναφορά ανάδειξης του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος στους συναρμόδιους uπουργούς με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό απέστειλε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.
Κι αυτό καθώς, μετά το μπαράζ καθημερινών αφίξεων λέμβων στο νησί, τον τελευταίο χρόνο οι διαμένοντες στη Ζερβού έχουν υπερδιπλασιαστεί. Σύμφωνα, μάλιστα, με την τελευταία επίσημη δημοσιοποιημένη καταμέτρηση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, στην ΚΕΔ της Ζερβού στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 ήταν 2.018. Μόνο την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στο νησί έφθασαν 202 παράτυποι μετανάστες!
Όπως τονίζει ο κ. Στάντζος, “η ανησυχία μας πλέον εδραιώνεται λόγω των καθημερινών πολυπληθών ροών στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες δοκιμάζουν πλέον στο όριο τις δομές πρώτης υποδοχής.
Ζητάμε την άμεση και σε μεγάλη κλίμακα αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου και την ενίσχυση σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων, διάσωσης, ασφάλειας και υγειονομικής αρωγής.
Εάν δεν ανακοπούν οι ροές στην Τουρκία, θα θρηνήσουμε νέα θύματα στον βωμό των γεωπολιτικών και δουλεμπορικών συμφερόντων.
Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης της σημερινής ομαλότητας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και με γνώμονα τη διαφύλαξη της ζωής και του μέλλοντος των νησιών μας.
Η σιωπή και η απραξία δεν είναι επιλογή μας.
Η συνεργασία, η συλλογικότητα και η δράση είναι.
Η παρέμβασή μας θα συνεχιστεί με ανάδειξη του θέματος στα ευρωπαϊκά όργανα” αναφέρει ο κ. Στάντζος.

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]