Μία εξαιρετική εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής από τους ιεροψάλτες Καλύμνου- του Γεωργίου Ι. Χατζηθεοδώρου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

           Χθες, 12-2-2023, στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης των 76 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, δόθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», μία εκδήλωση βυζ. Μουσικής από τους ιεροψάλτες Καλύμνου.
           Η χορωδία, με τη διεύθυνση του κ. Ποσειδώνα Ζαίρη, παρουσίασε από τον κατανυκτικό εσπερινό της Β΄ Κυριακής των νηστειών.
           Η επιλογή των ύμνων, λόγω της ημέρας και του εν γένει κλίματος της περιόδου που διανύουμε, υπήρξε άκρως επίκαιρη και σε συνδυασμό με την άψογη ερμηνεία τους από τη χορωδία των ιεροψαλτών ικανοποίησε πλήρως το πολυπληθές ακροατήριο.
           Η χορωδία, καλά προετοιμασμένη, παρουσιάστηκε ως  ένα σφιχτοδεμένο και άψογο μουσικό χορωδιακό σύνολο, που το διέκρινε ο καλός συγχρονισμός, η ισορροπία των φωνών, και η ακριβής ρυθμική αγωγή
           Πρέπει να αναφερθεί χαρακτηριστικά, ότι στο χορωδιακό σύνολο μετείχαν και τέσσερις καλλίφωνες γυναίκες  οι οποίες συμπλήρωναν διακριτικά το ηχητικό χρώμα και φάσμα της χορωδίας.
           Η ανάλυση των ύμνων από τον μουσικότατο ιατρό Ηλία Πουγούνια, υπήρξε άψογη, άκρως κατατοπιστική και συνοπτικά περιληπτική.
Η διδασκαλία και διεύθυνση του χορωδιακού συνόλου, από τον έμπειρο χοράρχη Ποσειδώνα Ζαίρη, υπήρξε υποδειγματική.
Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι Καλύμνιοι ιεροψάλτες μπορούν να συγκροτήσουν χορωδιακό  σύνολο που, χωρίς υπερβολή – το έχω ξαναγράψει, δεν έχει να ζηλέψει από κανένα άλλο της λοιπής Ελλάδας.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους και όλες και ασφαλώς ξέχωρα στον χοράρχη που είχε την έμπνευση και την υλοποίηση της εκδήλωσης, Ποσειδώνα Ζαίρη.

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – &.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ&.

ΧΙΟΣ : Τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών … [Read More...]