Μία βόλτα στο “παραδεισένιο φυτώριο” των αδελφών Καρύπη στο Βαθύ Καλύμνου. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά και θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν δεν επισκεπτόμασταν όπως κάνουμε κάθε χρόνο, έναν παραδεισένιο τόπο, το εντυπωσιακό φυτώριο-θερμοκήπιο που διατηρούν στο Βαθύ Καλύμνου, οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Καρύπη.
Σάββατο πρωί ,6 Απριλίου 2024,με το φακό του kalymnos-news.gr βρεθήκαμε στο Βαθύ και στο φυτώριο-θερμοκήπιο ΚΑΡΥΠΗ ,όπου συναντήσαμε τον ένα εκ των αδελφών, το Γιώργο που ευγενικά και μετά χαράς μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του φυτωρίου ,στα 2 μεγάλα θερμοκήπια και στους εξωτερικούς χώρους και εγκαταστάσεις.
Ένα φυτώριο που με πολύ μεράκι και αγάπη φροντίζουν τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Καρύπης πτυχιούχοι  Γεωπόνοι.
Μεγάλη ποικιλία από λουλούδια πολύχρωμα που στην κυριολεξία  ερεθίζουν τις αισθήσεις με τα χρώματα και τα αρώματα τους, που γαληνεύουν την ψυχή και ξεκουράζουν το βλέμμα και το σώμα. Κάθε είδους αρωματικά φυτά, εποχιακά και ετήσια, ή και πολυετή, όπως πανσές, πετούνια, γεράνια, κυκλάμινα, σκυλάκι, μαργαρίτες κ.α, αλλά και πολύ μεγάλη ποικιλία σε καλλωπιστικούς θάμνους. Επίσης δέντρα, όπως ξυνόδεντρα, πορτοκαλιές λεμονιές, μανταρινιές, κάθε είδος εσπεριδοειδούς, καθώς και ελιές και συκιές. Ότι μπορείτε να φανταστείτε από οπωροκηπευτικά που ευδοκιμούν στην Κάλυμνο
Το φυτώριο και οι έμπειροι γεωπόνοι Γιώργος και Παναγιώτης προσφέρουν λύσεις, ιδέες, συμβουλές για τη δημιουργία, διαμόρφωση και τον σχεδιασμό καλαίσθητων και υψηλών προδιαγραφών κήπων, που αναβαθμίζουν τους εξωτερικούς χώρους κατοικιών, τόσο στην Κάλυμνο όσο και στα γύρω νησιά
Και επειδή η διαδικασία ενασχόλησης με τη δημιουργία και φροντίδας του κήπου χρειάζεται και κάποια χρήσιμα προϊόντα όπως λιπάσματα, φυτοφάρμακα, χώμα και μικροεργαλεία, όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα που διατηρεί η οικογένεια στον άγιο Στέφανο στην Πόθια Καλύμνου.
Δείτε το πανέμορφο, πολύχρωμο και αισιόδοξο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς από το θερμοκήπιο των αδελφών Καρύπη.

Latest..