Μίλτος Τεντόγλου: Το μετάλλιο που έλειπε από τη «συλλογή» του

ΛΗΜΝΟΣ:
Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό εκατομμύρια Έλληνες, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια στο έκτο και τελευταίο του άλμα, να «πετάξει» στα 8,52 μέτρα και να συμπληρώσει τη «συλλογή» του, με το χρυσό που του έλειπε.

Η μεγάλη «μάχη» έγινε με τον Τζαμαϊκανό, Πίνοκ, έναν επίσης σπουδαίο αθλητή, αλλά ο Τεντόγλου… απλά αποδείχθηκε καλύτερο. Έχοντας την ίδια επίδοση οι δύο αθλητές μέχρι την τελευταία προσπάθεια, ο Τεντόγλου ήταν δεύτερος λόγω ενός εκατοστού λιγότερου στην δεύτερη καλύτερη.

Αν και του αρκούσε, λοιπόν, μια επίδοση 8,40 μέτρων στην έκτη του προσπάθεια, δεν σταμάτησε εκεί. Κυνήγησε την καλύτερη πρώτη επίδοση.

Με το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Τεντόγλου ολοκληρώνει τη «συλλογή» από χρυσά μετάλλια.
Τα χρυσά μετάλλια του Τεντόγλου

  1. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Βουδαπέστη 2023
  2. Ολυμπιακοί Αγώνες: Τόκιο – 2021
  3. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού: Βελιγράδι – 2022
 1. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Βερολίνο – 2018
 2. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Μόναχο – 2022
 3. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού: Γλασκώβη – 2019
 4. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού: Τόρουν – 2021
 5. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού: Κωνσταντινούπολη – 2023
 6. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Γκέβλε – 2019

«Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70, ήταν ένα λάθος που μπορεί να θυμάμαι για πάντα»

Παρά τον θρίαμβό στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε… απογοητευμένος από το τελευταίο του άλμα, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 8,70 μέτρα.

«Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δεν έχω ανάσα, θέλω να πιο πολύ νερό. Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα»
cnn

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]