ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ :
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στον αιματοβαμμένο Ανάβατο, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αποδίδει τον ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των θυμάτων των Σφαγών της Χίου το 1822.
Το ημερολόγιο έγραφε 30 Μαρτίου του 1822, όταν ο Καρά Αλής έλαβε την εντολή να μεταβεί στο νησί μας με πανίσχυρο στόλο και να καταπνίξει κάθε είδους εξέγερσης. Με 7000 άνδρες αποβιβάστηκε στη Χίο και πυρπόλησε την  πόλη, λεηλατώντας και σφάζοντας χιλιάδες υπόδουλων Ελλήνων στο πέρασμά του.
Ο απολογισμός ήταν δραματικός για το νησί μας. Μια ανείπωτη τραγωδία είχε συντελεστεί. Από τους 117.000 χριστιανούς κατοίκους του νησιού τουλάχιστον 42.000 σφαγιάστηκαν, ενώ πάνω από 50.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.
Ως άξιοι απόγονοι αυτών των ηρώων, οφείλουμε να τιμούμε τις θυσίες τους για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, να αναλογιζόμαστε το δικό μας Χρέος απέναντι στην Πατρίδα και να το «μεταλαμπαδεύουμε» εναργές στις γενιές των Ελλήνων που έρχονται.
Τιμή και Δόξα στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας!
Αιωνία τους η μνήμη!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Latest..

Έρχεται πακέτο στήριξης σε ευάλωτους και συνταξιούχους τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΧΙΟΣ : Η ΠΕΚΕΒ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της στην εκδήλωση  παραδοσιακών χορών και παρουσίασης των χορευτικών της τμημάτων, με τίτλο  «Μεράκι τέχνη και ψυχή ο … [Read More...]