N. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ – ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΧΙΟΣ :
Ο βουλευτής Χίου με τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης μιλάει στην «Political» για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, με το οποίο εξακολουθεί και διαφωνεί. Υπερασπίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες θεωρώντας το δικαιότερο, καθώς τα βάρη μοιράζονται αναλογικά σε όλους.

Χαιρετίζει παράλληλα τη δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης για την οπαδική βία αλλά και την πρόσφατη απόφαση που περιέχεται στη Διακήρυξη των Αθηνών και επιτρέπει την ελεύθερη μετάβαση των Τούρκων πολιτών σε δέκα νησιά του Αιγαίου. Τέλος, ο κ. Μηταράκης σχολιάζει την κατάσταση στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της διότι λογοδοτεί στους πολίτες.

Έχετε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσετε, όποτε και αν έρθει, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Υπάρχει κάτι που μπορεί να σας αλλάξει τη θέση;
Κύριε Πίκουλα, έχω ήδη τοποθετηθεί επί του θέματος. Το θέμα της νομοθέτησης, της αναγνώρισης από την πλευρά της Πολιτείας τού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα αξιακό ζήτημα. Είναι προφανές ότι ο καθένας από εμάς έχει τη δική του άποψη για το θέμα, όπως είχε συμβεί και όταν είχε έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και η τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης. Προφανώς δεν έχω κάποιο θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν υπάρχουν κάποια ζητήματα που το σύμφωνο συμβίωσης δεν αντιμετωπίζει με επάρκεια, φαντάζομαι είναι ένα θέμα που μπορεί να τεθεί. Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση πέρασε το Φορολογικό, όχι αναίμακτα όμως. Θεωρείτε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να ταρακουνήσει τη σχέση της ΝΔ με τους ελεύθερους επαγγελματίες; Θα ήθελα να θυμίσω στους αναγνώστες της εφημερίδας σας πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση, κατά τα ευρήματα, η πλειονότητα των πολιτών δηλώνει υπέρ των μεταρρυθμίσεων, όπως και οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες. Από εκεί και έπειτα δεν είναι οριζόντιο το μέτρο φορολόγησης στους ελευθέρους επαγγελματίες, έχει πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις, καθώς και μια γενική εξαίρεση ότι όποιος δεν το αποδέχεται δέχεται έλεγχο για να μην πληρώσει το τεκμήριο, αλλά και άλλες που αφορούν νεοεισερχόμενους, εγκύους κ.ά. Η κυβέρνηση δεν έρχεται να βάλει μόνο ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά έχει καταφέρει το κενό από τις εισπράξεις του ΦΠΑ να το μειώσει από το 23% στο 15%. Δείξαμε τις διαθέσεις μας καθ’ όλη την περασμένη τετραετία μειώνοντας φόρους και αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα. Οφείλουμε ωστόσο να προωθούμε δίκαιες λύσεις, μπορεί να μην είναι ευχάριστες πάντα, αλλά εμείς λογοδοτούμε στο σύνολο της κοινωνίας, η οποία και πρέπει να δέχεται τα βάρη της φορολόγησης αναλογικά.

Πώς βλέπετε την αυξημένη αθλητική βία που βιώνει η κοινωνία το τελευταίο διάστημα;
Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως εύχομαι ολόψυχα ο 31χρονος αστυνομικός να τα καταφέρει μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε προκαλώντας του βαριά τραύματα. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία γιατί μέσα από τις άμεσες, επαγγελματικές και αποτελεσματικές ενέργειές της συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν φυσικός αυτουργός του φρικτού αυτού εγκλήματος. Επόμενος στόχος είναι να συλληφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης. Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε απολύτως την οργή της κοινωνίας, όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, μπροστά σε εικόνες που δεν παραπέμπουν σε αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι δυναμικά. Αυτό σημαίνει πως φανερώνουν τη διάθεση της Πολιτείας να θέσει ένα τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο βίας με πρόσχημα τον αθλητισμό και σε περίπτωση που φανεί στο τέλος του διμήνου πως χρειάζονται νέες παρεμβάσεις, τότε θα τις κάνουμε. Δεν θα διστάσουμε μέχρι οι πρωτοβουλίες μας να αποδώσουν προς όφελος των πολιτών ώστε να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει σε όλα τα γήπεδα με τα παιδιά του χωρίς να φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα.

Πώς σας φαίνεται η απόφαση για χορήγηση-εξπρές βίζας στους Τούρκους για δέκα νησιά του Αιγαίου;
Η κίνηση με τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά είναι θετικό βήμα για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, ειδικά αυτών που δεν έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση. Η αλληλεπίδραση με τα μικρασιατικά παράλια πρέπει να είναι αμφίδρομη, κάτι που σημαίνει πως θέλουμε τους Τούρκους πολίτες στα νησιά μας να ενισχύουν την τοπική οικονομία, συμβάλλοντας στην εμπορική και τουριστική ανταλλαγή. Κατά δεύτερον, για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει οι Τούρκοι πολίτες να ζητούν βίζα επί ελληνικού εδάφους από τις ελληνικές Αρχές για να πραγματοποιήσουν τις επισκέψεις τους σε περιοχές την ελληνική κυριαρχία των οποίων μέχρι πρόσφατα ορισμένοι από τη γείτονα αμφισβητούσαν ευθέως.

Στην αντιπολίτευση βλέπουμε μια πολυδιάσπαση. Ποιο είναι το σχόλιό σας για το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη;
Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση και μια αξιωματική αντιπολίτευση που συμβάλλει με προτάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Η τοξικότητα, ο λαϊκισμός και τα fake news που επί μία τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε για να παραμένει στον αφρό της επικαιρότητας αποδείχθηκαν πως τον απομάκρυναν από την ίδια την κοινωνία. Όταν επήλθε η εσωστρέφεια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ήλθαν στην επιφάνεια. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε ως Νέα Δημοκρατία είναι πως πλέον υπάρχει μια ακόμη παραπάνω ευθύνη προς τους πολίτες, καθώς η πολιτική μας κυριαρχία δεν είναι αυτονόητη, πηγάζει από τους πολίτες και οφείλουμε να είμαστε πιο αυστηροί από ποτέ με τον εαυτό μας.

Latest..

Νορβηγία: Αναμένεται σήμερα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]