Μοναδικό βίντεο: Το Κάστρο στη Μήθυμνα, Λέσβος 1979.

ΛΕΣΒΟΣ:

Δημιουργός / ΣυλλογέαςΠαπαδήμος Δημήτριος
Βρισκόμαστε στη Μήθυμνα ή Μόλυβο, ένα μεγάλο παραδοσιακό οικισμό της Λέσβου, 62 χλμ. βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, στην Ελλάδα.Το φιλμ ανοίγει με πλάνα απ’ το κάστρο της Μήθυμνας. Βλέπουμε μια πύλη από τις τρεις διαδοχικές που γίνεται η πρόσβαση στο κάστρο, την εξωτερική που ανοίγεται στο νοτιότερο άκρο του εξωτερικού περιβόλου και χρονολογείται στην οθωμανική περίοδο, με βάση την επιγραφή που φέρει και τη διαμόρφωση με οξυκόρυφο τόξο, τη δεύτερη είσοδο σε μικρή απόσταση, που οδηγεί σε έναν υπαίθριο χώρο ο οποίος προστατεύεται από τα τείχη και ανεβαίνοντας το καλντερίμι, βρισκόμαστε στην τρίτη κατά σειρά πύλη, που αποτελεί την κύρια είσοδο του κάστρου και χρονολογείται στον 14ο αιώνα.
Ο φακός μας δείχνει την θέα του λιμανιού απ’ το κάστρο και έπειτα πλάνα απ’ το εσωτερικό των τειχών. Ο κινηματογραφιστής εστιάζει σε ένα παιδάκι με κίτρινο μπουφάν και σε μια γυναίκα με ένα ακόμα παιδάκι που είναι λίγο πίσω του. Η γυναίκα με το ένα παιδάκι περπατάνε σ’ ένα καλντερίμι του κάστρου. Ακολουθεί ένα πανοραμικό με τον λόφο του κάστρου που βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας πόλης καθώς τα παιδάκια παίζουν τριγύρω.Το φιλμ κλείνει με τη γυναίκα και τα παιδάκια να θαυμάζουν το τοπίο.

Δείτε το βίντεο:

Latest..

Νορβηγία: Αναμένεται σήμερα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]