Μουτζούρης: Προσωπική δικαίωση η ελληνοτουρκική συμφωνία για 7ήμερη βίζα – Μεγάλα οικονομικά οφέλη για τα νησιά μας

ΣΑΜΟΣ: Τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για χορήγηση επταήμερης βίζας σε Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν δέκα νησιά, μεταξύ αυτών και του Βορείου Αιγαίου, χαιρετίζει ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.
Σε Σάμο & άλλα 9 ελληνικά νησιά Τούρκοι επισκέπτες με 7ήμερη βίζα
Σύμφωνα με την ΠΒΑ, το θέμα είχε τεθεί επανειλημμένα με δημόσιες δηλώσεις και αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς από τον κ. Μουτζούρη, που το κράτησε υψηλά στην επικαιρότητα ως αίτημα των τοπικών κοινωνιών των νησιών.
“Εκφράζω την ικανοποίησή μου. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για την περιφερειακή Αρχή και μένα προσωπικά, καθώς εδώ και μήνες έχουμε «σηκώσει» το συγκεκριμένο θέμα. Το θέσαμε επιμόνως και σε κάθε ευκαιρία στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και χαίρομαι που εισακουστήκαμε.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας” δηλώνει ο περιφερειάρχης.
Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα συζητηθούν στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.
 

Latest..