“Να μη συμβιβαστούμε με την καθημερινότητα των πολύνεκρων ναυαγίων”

ΣΑΜΟΣ: “Οργή και αγανάκτηση, πέρα από θλίψη για τους ξεριζωμένους”, προκαλούν, σύμφωνα με την Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, τα χθεσινά δύο νέα ναυάγια με μια νεκρή γυναίκα στη Σάμο και τέσσερα νεκρά παιδιά στη Λέσβο.
Οι λιμενικοί στη Σάμο σώζουν βρέφος με ΚΑΡΠΑ – Συγκλονιστικό βίντεο
Πρόσφυγες και μετανάστες πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., ευθύνη για την οποία φέρνουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και όλες οι προηγούμενες, που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτή, ενώ ταυτόχρονα πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην εφαρμογή των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή. Είναι αυτοί οι σχεδιασμοί που καταδικάζουν τους λαούς στη φτώχεια και την προσφυγιά.
Είναι η ίδια πολιτική που αυτές τις μέρες δίνει άλλοθι σε διάφορες φασιστικές ομάδες στον Έβρο να οργανώνουν πογκρόμ και να επιτίθενται σε πρόσφυγες” σημειώνει και συμπληρώνει:
“Η τραγωδία αυτή, τα ναυάγια και οι νεκροί δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν όσο δεν λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις του ΚΚΕ. 
Καλούμε τον λαό της Σάμου να μη συμβιβαστεί με την κανονικότητα του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την καθημερινότητα των πολύνεκρων ναυαγίων.
Να στηθούν τώρα επιτροπές ασύλου στην Τουρκία.
Να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και την ενδοχώρα.
Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.
Να μη γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα – φυλακές συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο και στην υπόλοιπη χώρα”.

Latest..

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου και Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων με Νεοπλασματική Ασθένεια, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]