ΚΑΛΥΜΝΟΣ:
<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Νέα τραγωδία σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024 στη Ρόδο, σε ναυάγιο με μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή πέντε ναυτικά μίλια ανατολικά της Αφάντου.
Σύμφωνα και με τη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη οχτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, έχασαν τη ζωή τους.
Δείτε τη δήλωση του Υπουργού:
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά, το αδίστακτο κύκλωμα των διακινητών, μπροστά στο παράνομο κέρδος του, θυσίασε και σήμερα τις ζωές οχτώ συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων είναι και ένα μικρό παιδί. Γι’ αυτό θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών και μάλιστα, κάτω από τραγικές συνθήκες.
Το είχα πει και πριν λίγες μέρες με αφορμή παρόμοια τραγωδία στη Σάμο. Θα το πω και σήμερα. Στόχος του Υπουργείου, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εμού προσωπικά, είναι να μπει ένας φραγμός σε αυτό το άθλιο κύκλωμα των διακινητών. Ο στόχος αυτός είναι μη διαπραγματεύσιμος. Η απόφασή μας είναι να αντιμετωπίσουμε οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που ξεπερνά τα όρια αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και θα το αντιμετωπίσουμε!».