Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο έγιναν την Πέμπτη σε Σάμο και Ικαρία, όπου πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση για τη νέα αυτή τραγωδία.
Στη Σάμο ομιλίες έγιναν από τον Τίμο Χατζηλαγό, αντιπρόεδρο της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος σημείωσε ότι “η κανονικότητα της ΕΕ βρωμάει μπαρούτι και αίμα, την ίδια ώρα μάλιστα που υπογράφεται Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που επί της ουσίας καταστρατηγεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων”.
Στη συνέχεια μίλησε η Γεωργία Φτυνογιάννη από τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών, διαβάζοντας σχετικό άρθρο εφημερίδας: «Αυτές οι θάλασσες, που «πουλιούνται» ως τουριστικό προϊόν, φιλοξενούν πολλά κουφάρια στον πάτο τους και στις ακτές καμιά φορά ξεβράζει πτώματα…».

Τον λόγο κατόπιν πήρε ο Μάριος Βαλωμένος από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος εστίασε “στα αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν τώρα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων στο άσυλο, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι καταστολής και του εγκλωβισμού, να δοθεί η δυνατότητα να πάνε οι μετανάστες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να είμαστε άνθρωποι απέναντι στον άνθρωπο” σημείωσε.
Επίσης, μίλησε ο Χρήστος Πανούσος, πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ της Σάμου, ο οποίος αναφέρθηκε “στις αιτίες που γεννάνε την προσφυγιά, που είναι η φτώχεια και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ”. Ο ίδιος κάλεσε σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να μη γίνουν κανονικότητα οι ειδήσεις για νεκρούς και αγνοουμένους σε Έβρο και Μεσόγειο.
Χαιρετισμό έκανε και η Πένη Δεμερτζή από την ΕΛΜΕ, ενώ κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχε γίνει και από το σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα Σάμού.

Φωτογραφίες: ΕΚΣ
 

Latest..

Με πρωτιά ξεκίνησε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

ΛΕΣΒΟΣ: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024Ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή … [Read More...]