Νέα αρχή

ΧΙΟΣ : Νέα Αρχή!Σήμερα κάποια παιδιά  θα κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα στην εκπαίδευση! Μπαίνουν για πρώτη φορά στις αίθουσες του σχολείου τους! Είναι η πρώτη μέρα της νέας τους ζωή, αυτής του μαθητή! Μια μέρα που μένει σίγουρα βαθιά χαραγμένη στην μνήμη κάθε μαθητή και δημιουργεί αναμνήσεις που επηρεάζουν την πορεία της ζωής του! Για τα περισσότερα παιδιά είναι ακόμα ένα βήμα στην γνώση, την κοινωνικότητα, την ομαδικότητα, την παιδεία! Είναι ένα ακόμη βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους!
Για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς είναι ακόμη ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εκπαίδευση! Ένα ταξίδι που θα έχει δυσκολίες αλλά και πολλές γλυκές στιγμές! Στιγμές που σκιάζουν στο τέλος κάθε δυσκολία και μετατρέπουν την εργασία του εκπαιδευτικού σε ελιξίριο της νεότητας! Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στους εκπαιδευτικούς που θα σταθούν για πρώτη φορά μέσα σε τάξη και έχουν μεγάλη αγωνία και φόβο για το άγνωστο! Πιστεύω σε σας να ξέρετε και σας εμπιστεύομαι! Η επιστημονική σας επάρκεια σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά και την ευαισθησία θα σας αναδείξει στην κοινότητα του σχολείου και θα σας τοποθετήσει ψηλά στην καρδιά των παιδιών!
Τέλος, συνοδοιπόροι μαθητών και εκπαιδευτικών είναι οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών! Αυτοί που όλη τους η ενέργεια διοχετεύεται στην ανάπτυξη των παιδιών τους. Αυτοί που τρέχουν όλη την μέρα από δραστηριότητα σε δραστηριότητα και από μάθημα σε μάθημα έτσι ώστε να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στα παιδιά τους! Αυτοί που το βράδυ θα σταθούν στον προσκέφαλο του παιδιού και θα τολμήσουν να πάρουν όλη την κούρασή του με ένα γλυκό φιλί ή θα του διηγηθούν ένα παραμύθι που μόλις σκάρωσε το μυαλό τους και αύριο δεν θα το θυμούνται! Είναι αυτοί που θα κάτσουν με τις ώρες αν χρειαστεί να ακούσουν τα κατορθώματα της Ελενίτσας, τις σκανταλιές του Γιώργου και την πρώτη αγάπη της Μαρίας! Αυτοί που ως γονείς μαθητών πρώτης τάξης έχων περισσότερο φόβο και άγχος από τα ίδια τους τα παιδιά και όταν φτάσει το παιδί στην τρίτη λυκείου δίνουν μαζί πανελλαδικές εξετάσεις σαν να είναι οι ίδιοι που διαγωνίζονται! Αυτοί που θα συζητήσουν με τον/την εκπαιδευτικό και θα προσπαθήσουν να βρουν τις καλύτερες λύσεις σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί το σχολείο τους!
Αντίθετα σήμερα το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για κάποια παιδιά! Τα παιδιά της Θεσσαλίας δεν θα βρεθούν στην αυλή του σχολείου τους! Οφείλουμε όλοι μας να στείλουμε την αγάπη μας σε αυτά τα παιδιά και να δώσουμε υπόσχεση ότι θα τα στηρίξουμε με όση δύναμη έχει ο καθένας μας! Κάθε σχολείο του νησιού μας να υιοθετήσει ένα σχολείο που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Θεσσαλία και να προσπαθήσει να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του. 
Εύχομαι λοιπόν καλή σχολική χρονιά σε όλη την σχολική κοινότητα! Να είναι μια χαρούμενη και γλυκιά χρόνια! Να δώσει πολλές χαρές σε όλους και να γεμίσει την φαρέτρα κάθε μαθητή με γνώσεις και εφόδια για την ζωή! Μα πάνω από όλα να είναι μια χρόνια που θα βγάλει καλύτερους ανθρώπους με παιδεία και ηθικές αρχές. Ανθρώπους που σέβονται την φύση, τα ζώα και τους συνανθρώπους τους! Πού βοηθούν τον αδύναμο και προστατεύουν κάθε έναν που έχει την ανάγκη τους! Ανθρώπους που αποδέχονται την διαφορετικότητα και αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων! Καλή σχολική χρονιά!

Γεώργιος Ισιδώρου Αμέντας
Αντιπρόεδρος Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου

Latest..