Νέα παιδική χαρά στα Γιαλούρικα, γράφει η Τασσώ Γαΐλα

ΧΙΟΣ :

Σημαντική θεωρώ την είδηση κατασκευής και παράδοσης στο κοινό μίας παιδικής χαράς τόπου αναψυχής και ασφαλούς ψυχαγωγίας μικρών παιδιών.
Οι μικροί μας φίλοι λοιπόν, στα Γιαλούρικα – Αγία Ματρώνα μόλις απέκτησαν έναν δικό τους χώρο για να παίζουν με ασφάλεια μακριά από τους κινδύνους που ελλοχεύει το παιχνίδι στους δρόμους.
Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου κ. Σίμος Βενέτος τον Οκτώβριο του 2021 είχε επισκεφτεί τα Γιαλούρικα κατόπιν προσκλήσεως των κατοίκων της συνοικίας κι είχε καταγράψει τα προβλήματα τους.
Ανάμεσα τους κι η κατασκευή Παιδικής Χαράς.
Τα θέματα η Δημοτική Κοινότητα κι ο κ. Βενέτος τα προώθησαν στους αρμοδίους με σχετικό έγγραφο (αρ. πρωτ. 83991-94/15-10-2021) για την επίλυση τους.
Ανάμεσα τους κι η κατασκευή Παιδικής Χαράς. Σήμερα η Παιδική Χαρά είναι πλέον στην διάθεση των παιδιών στα Γιαλούρικα.
“Σωστά κ. Γαΐλα, τα 30 παιδιά που κατοικούν στα Γιαλούρικα-Αγία Ματρώνα θα έχουν πλέον τον δικό τους χώρο αναψυχής. Όμως ταυτόχρονα η Παιδική Χαρά θα εξυπηρετεί και τις γύρω γειτονιές του Αγίου Εφραίμ και της Παναγίας Βοήθειας. Τρείς γειτονιές και περίπου 150 παιδιά.
Η νέα Παιδική Χαρά της πόλης της Χίου βρίσκεται στα Γιαλούρικα –Ι.Σόδη και Αγίας Ματρώνας.
Προχωράμε και για την κατασκευή Παιδικών Χαρών και σε άλλες συνοικίες της Χίου στα πλαίσια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης και δη των υποβαθμισμένων συνοικιών της”, συμπληρώνει ο κ. Σίμος Βενέτος, τον οποίο κι ευχαριστώ για την διάθεση των φωτογραφιών του άρθρου από το αρχείο του.
Να σας εξομολογηθώ ότι έγραψα αυτό το άρθρο γιατί σε αυτή τη γειτονιά πέρασα τα παιδικά μου χρόνια αλλά και γιατί πιστεύω ότι κάθε τι που έχει σχέση με έργα που συμβάλουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών πρέπει να προβάλλονται.
Είναι γνωστό ότι τα Γιαλούρικα είναι μία από τις πλέον υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης της Χίου κι αυτό είναι άξιο απορίας γιατί πρόκειται για συνοικία σχεδόν στην καρδιά της πόλης.
Για την δημιουργία της Παιδικής Χαράς στα Γιαλούρικα έγινε μεταφορά του υλικού από την Παιδική Χαρά του Δημοτικού Κήπου όπου ως γνωστόν γίνεται ανάπλαση του χώρου.
Καλορίζικη!
Για το chiosnews.com
Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Latest..

Αιμοδοσία στη Μυτιλήνη αφιερωμένη στην μνήμη του Σπύρου Γαληνού – Εγκαίνια νέας Αίθουσας Αιμοδοσίας

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 14 ΙΟΥΝΙΟΥ γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ΑιμοδότηΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 14 … [Read More...]

Προσοχή νέα απάτη ! ! !

ΛΕΣΒΟΣ: Μια νέα απάτη είναι σε εξέλιξη με χορηγούμενη διαφήμιση στο facebook. Η ανάρτηση είναι δήθεν από Ελληνική Τράπεζα και αναφέρει ότι για λόγους ασφαλείας έχουν … [Read More...]

Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για θέσεις μαθητείας – Οι ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

ΣΑΜΟΣ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες για το σχολικό έτος 2023-2024, ενημερώνει το 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα … [Read More...]