Νεκρώνουν τα πάντα την Πέμπτη 16 Μαρτίου – 24ωρη απεργία – 11:30 Πλατεία Σαπφούς

ΛΕΣΒΟΣ:

Γενική Απεργία Πέμπτη 16 Μάρτη
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ
ΚΑΛΛΟΝΗ 11:30 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ 10:00 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
      Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Μετά τη λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη Μυτιλήνη στις 8 Μάρτη, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα!
Ορθώνουμε φωνή σε όλο το νησί για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη!
Ορθώνουμε φωνή για να μη θρηνήσουμε νεκρούς εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στην υγεία και τις υποδομές του νησιού!
Καλούμε όλους τους φορείς των νησιών να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση:

  • Για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που το κάνει ακριβότερο για το λαό και τους αγρότες.
  • Για να έχουμε πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
  • Για να έχουμε φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τακτική σύνδεση με τα άλλα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.
  • Για να στελεχωθεί το Βοστάνειο Νοσοκομείο και να επαναλειτουργήσει σε 24ωρη βάση, 7 μέρες την εβδομάδα το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.
  • Για να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου με μόνιμο προσωπικό και τις απαραίτητες ειδικότητες για να μην εξαρτάται η ζωή μας από το ΑΝ ΤΥΧΕΙ να υπάρχει γιατρός ή οδηγός ασθενοφόρου στο χωριό.
  • Για να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Λήμνου.
  • Για να λυθούν τα ζητήματα ασφαλείας στα λιμάνια των νησιών, όπως του Άη Στράτη και του Εμπορικού Λιμανιού Μυτιλήνης.
  • Για να λειτουργήσει  το Μιχαλέλειο Γηροκομείο στο Πλωμάρι με όλη την απαραίτητη κρατική στήριξη, με πλήρες και μόνιμο προσωπικό. 
  • Για να έχουμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς κοντέινερ και σοβάδες να πέφτουν από τα ταβάνια. Για να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα των φοιτητών.
  • Για να έχουμε αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

       Δε φταίει η κακιά η (χ)ώρα για όσα συμβαίνουν. Φταίει το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, η πολιτική του κόστους οφέλους που θυσιάζει την ασφάλεια μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθώντας αυτήν την πολιτική, έχουν αφήσει την ασφάλεια των νησιωτών στην τύχη.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΝΑ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
————
Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:
“Γιατί; Ποιοι; Πώς;
Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, θέλουμε να εκφράσουμε με τον δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή γι’ αυτό που συνέβη στα Τέμπη.
Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας, η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων, για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.
Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.
Για τη Συνομοσπονδία, τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής:
Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;
Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με τον θάνατό τους, όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Την ίδια στιγμή, μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και, κυρίως, ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη. Αυτά τα νέα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, είναι τα παιδιά της κρίσης. Αρχικά, δημοσιονομικής και μετέπειτα πανδημικής, ενεργειακής και, τώρα, της κρίσης κόστους ζωής.
Ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να είναι ένα μεταφορικό μέσο με εξόχως ταξικά χαρακτηριστικά. Επί το πλείστον, εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων, με τα χαμηλά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα.
Η πολιτεία, αν μη τι άλλο, οφείλει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ασφάλεια στις μετακινήσεις και ποιότητα υπηρεσιών.
Πανελλαδικό κεντρικό συλλογικό αίτημα είναι:
– Οι υπηρεσίες μεταφοράς ανθρώπων είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό.
– Οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ασφάλεια, με σεβασμό της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους”.
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ απαιτεί και διεκδικεί για τους εργαζόμενους στις μεταφορές και το επιβατικό κοινό τα ακόλουθα:
1. ‘Αμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
2. Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.
3. Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.
4. Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.
5. ‘Αμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών.
6. Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.
7. Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές.
8. ‘Αμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.
“Όλες οι ζωές μετράνε” τονίζει η ΓΣΕΕ και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ..“.
 
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, “αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:
· να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

· να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.
Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας”.

Τις επόμενος ημέρες θα αναρτηθούν σ΄ αυτό το άρθρο όλες οι ανακοινώσεις φορέων – σωματείων της Λέσβου

Latest..

ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου: Η ΑΝΕΚ και το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις εκλογές.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Από τη ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου με τίτλο:” Η ΑΝΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ“ Το … [Read More...]

Γ. ΠΙΤΤΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

ΧΙΟΣ : Μετά από συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου νεφροπαθών, ούσα και η σύζυγός μου νεφροπαθείς, εκφράζω την αγανάκτησή μου με την κατάσταση που επικρατεί … [Read More...]

Καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γ. Καραναστάση κατά της πρώην και της νυν Δημ. Αρχής για παράβαση καθήκοντος…

ΚΩΣ: Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο επιχειρηματίας από την Καρδάμαινα κ. Γιώργος Καραναστάσης, ο οποίος με αφορμή τη μη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου … [Read More...]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ

ΚΩΣ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα "Ο Ιππότης και ο … [Read More...]

Εθελοντική Καθαριότητα στη νέα παραλιακή Καλύμνου από 2ο – 3ο ΔΣ και Σύλλογο Αυτοδυτών Γυναικών (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Ν. Μυλωνάς: Με αφορμή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας έναρξη τουριστικής περιόδου όπως-όπως, (όπως πάντα) !

ΚΩΣ: Το πρωί στο λιμάνι του Μανδρακίου, το αγκυροβόλιο πλοίο μας φάνηκε σαν το καθημερινό πλοίο του εμπορικού δρομολόγιου που μας εφοδιάζει με αδρανή υλικά, που πιστοποιεί την … [Read More...]