Γ. Νικητιάδης: Οι φιέστες της ΝΔ κατά της ακρίβειας γκρεμίζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ

ΚΩΣ:

Γ. Νικητιάδης : «Οι φιέστες της ΝΔ κατά της ακρίβειας γκρεμίζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ»

Δήλωση Γ. Νικητιάδη βουλευτή Δωδεκανήσου και υπευθύνου του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για τη νέα άνοδο του πληθωρισμού και τις νέες αυξήσεις στα τρόφιμα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
«Σε πλήρη κατάρρευση του αφηγήματος της Κυβέρνησης περί εισαγόμενου πληθωρισμού των τροφίμων και «αποτελεσματικών» μέτρων που έλαβε κατά της ακρίβειας καταλήγουν οι διαπιστώσεις όλων των αρμόδιων οργανισμών που μετρούν τακτικώς το επίπεδο τιμών βασικών προϊόντων σε κάθε χώρα.
Μετά τις πρόσφατες μετρήσεις και διαπιστώσεις του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ έρχεται εκ νέου για πολλοστή φορά να καταγράψει η ΕΛΣΤΑΤ αύξηση του πληθωρισμού τροφίμων στο 5,2% και γενική αύξηση του πληθωρισμού στο 3,2%. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ μας κατατάσσουν στις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως.  Το ΔΝΤ τεκμηριώνει ότι στη χώρα μας η ακρίβεια πλήττει περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα όπου ο πληθωρισμός αγγίζει το 19% και όταν πρόκειται για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ο πληθωρισμός ανέρχεται στο 31%.
Ο κ. Σκρέκας και η Κυβέρνηση επαίρονται ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα. Επειδή δε ζουν σε άλλη χώρα προφανώς έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Οι επικοινωνιακές φιέστες της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχουν γυάλινα πόδια και γκρεμίζονται καθημερινώς στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.»

Latest..