Γ. Νικητιάδης: Προτάσεις και λύσεις για να μη ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία όπως στα Τέμπη

ΚΩΣ:

Σε όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου η χώρα να μη ζήσει ξανά τέτοια τραγωδία αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης.
«Ανθρώπινο λάθος υπήρξε να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι. Από εκεί και πέρα να καθίσουμε όλοι μαζί με σοβαρότητα και να φτιάξουμε κάποια πράγματα για τα οποία δεν δικαιούμαστε να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων στον “Sky Rodos” χθες ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει προσέγγιση εξαιτίας του δυστυχήματος στα τέμπη πολιτών στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Τώρα λειτουργεί το θυμικό. Ο κ. Μητσοτάκης καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να πάει τώρα σε εκλογές με μοναδικό θέμα τα τρένα, αλλά θα πάει το Μάιο. Οφείλει να βγει και να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών. Δεν μπορεί να σέρνεται η ημερομηνία των εκλογών».
Αναλυτικότερα, η συνέντευξη ξεκίνησε με την αναφορά του κ. Γιώργου Νικητιάδη στην επίσκεψή του στα νησιά μας και στην ημέρα της Γυναίκας.
«Σήμερα (χθες) είναι Ημέρα της Γυναίκας. Γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με την ισότητα να παραμένει ένα ζητούμενο.Ας ευχηθούμε να υπάρξει πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων», είπε ο κ. Νικητιάδης.
Αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Νικητιάδης είπε πως αναπτύσσεται με απογοητευτικό τρόπο μια διαμάχη για το ποιος φταίει.
«Ό πόνος των ανθρώπων δεν πρόκειται να φύγει. Έχουμε μια εθνική τραγωδία. Αυτό που έχει σημασία είναι να αναστοχαστούμε και να δούμε τι έφταιξε και ποια ήταν τα αίτια που τέθηκαν σε κίνηση τα τρένα και όλοι μέσω του διαλόγου να συνεισφέρουμε για την ασφάλεια των μετακινουμένων με σιδηροδρόμους», είπε.

Αναφερόμενος στη στάση που τήρησε στο θέμα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε,πως μπορεί να ζητάει συγνώμη για τον εαυτό του και την κυβέρνησή του για το τραγικό δυστύχημα αλλά όχι για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Ο πρωθυπουργός άλλαξε τις αρχικές του θέσεις. Δεν εμμένει, στο ανθρώπινο λάθος όπως στην αρχή.Τώρα μιλάει για τις διαχρονικές ευθύνες και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους όλων των προηγουμένων.
Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει συγνώμη για τον εαυτό του και την κυβέρνησή του αλλά όχι για τους άλλους», είπε.
Σε ερώτηση για το πώς αποτυπώνουν τώρα την κατάσταση οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:
«Δεν έχει κάτσει ακόμη η σκόνη από το τραγικό συμβάν. Δεν θα κάτσει εύκολα γιατί υπάρχει η αγανάκτηση του κόσμου. Ο κόσμος έχει απόλυτο δίκιο γιατί η πολιτεία δεν είναι ικανή να διασφαλίσει την ασφάλεια των μετακινουμένων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι δημοσκοπήσεις είναι βέβαιο πως θα δείξουν απαξίωση στο πολιτικό σύστημα. Θα προκαλέσουν φθορά στο κυβερνών κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά τέσσερα χρόνια. Ο δικός του υπουργός όφειλε να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών και δεν το έκανε.
Η προεκλογική ατζέντα θα περιέχει αυτό ως κύριο θέμα. Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα που μας απασχολούν. Είναι η πορεία της χώρας, η ακρίβεια, η αδυναμία του κόσμου να ανταποκριθεί σους λογαριασμούς που καλείται να πληρώσει».
Ο κ.Νικητιάδης είπε ακόμη πως με αφορμή το δυστύχημα θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση.
«O ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει γιατί βρήκε καλή αφορμή το δυστύχημα για να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για να ξεχαστούν όσα συζητούσαμε πριν.
Θυμίζω το πρώτο θέμα πριν από το δυστύχημα ήταν ο κ.Πολλάκης και τα καμώματά του. Πρώτο θέμα θα ήταν η καταδίκη του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη, ζητήματα μεγάλα που αφορούν τη λειτουργία του πολιτεύματος.
Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία και να δείξουμε σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων γιατί καμία συγνώμη δεν μπορεί να ακουμπήσει και να απαλύνει τον πόνο τους», είπε.
Σε ερώτηση αν αισθάνεται πως η χώρα είναι σε αδιέξοδο ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Θέλω να πιστεύω πως η αντίδραση και ο θυμός θα διατηρηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας και των αντιδράσεων εντός του δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας της πολιτείας και δεν θα έχουμε έκτροπα όπως παλαιότερα. Απαιτείται ψυχραιμία.
Το πολιτικό σύστημα έχει ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με ψυχραιμία και ωριμότητα να καταθέσει ο καθένας τις προτάσεις του. Δεν μπορεί στην εποχή μας ανθρώπινο λάθος να οδηγεί σε σύγκρουση τρένων κατά μέτωπο όπως είπαν και οι ειδικοί από το εξωτερικό.

Άκουσα τους διαλόγους με το σταθμάρχη. Θα ακούσουμε τώρα τα πιο απίστευτα πράματα. Αυτό είναι και το λάθος που κάνουμε. Το ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να εμφιλοχωρήσει σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Οφείλουμε να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες στις μεταφορές και με ανθρώπινο λάθος.
Στην Αγγλία τα τρένα σταματούν αυτομάτως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ανθρώπινο λάθος υπήρξε, να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι, από εκεί και πέρα να καθίσουμε όλοι μαζί με σοβαρότητα και να φτιάξουμε κάποια πράγματα για τα οποία δεν δικαιούμαστε να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
Δεν επιθυμώ διάλογο και αντιπαραθέσεις, αλλά να βρούμε λύσεις. Αν κάποιος φταίει, να πάει φυλακή. Αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες η καταδίκη θα έρθει από το λαό», τόνισε.
Σε ερώτηση για το αν κάποιοι άρχισαν εξαιτίας του τραγικού συμβάντος να προσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:
«Τώρα λειτουργεί το θυμικό. Ο κ. Μητσοτάκης καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να πάει τώρα σε εκλογές με μοναδικό θέμα τα τρένα αλλά θα πάει το Μάιο.
Οφείλει να βγει και να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών. Δεν μπορεί να σέρνεται η ημερομηνία των εκλογών. Θα αναζητήσουμε ευθύνες. Γνώμονας όλων πρέπει να είναι πως δεν πρέπει ποτέ να συμβούν τέτοια ατυχήματα».

Latest..

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014–2020

ΧΙΟΣ : Στο Βόρειο Αιγαίο των μυρίων προβλημάτων, του έντονου δημογραφικού προβλήματος, των λιγοστών ευκαιριών, της ανεργίας που ολοένα και ανεβαίνει, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η … [Read More...]

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021- Μόνιμος Πληθυσμός Καλύμνου 17.752 (Άνδρες 8.748-Γυναίκες 9.004)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής μόνιμου πληθυσμού-κατοικιών 2021 και δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 από την … [Read More...]

Ο ΜΕΟΘ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΙΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΤΟ

ΧΙΟΣ : Η παράδοση και τα έθιμα είναι μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας μας και πρέπει να διατηρούνται και να προωθούνται στις νεότερες γενιές. Στα Θυμιανά, η παράδοση της … [Read More...]