Γ. Νικητιάδης : Την ανικανότητα της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια ομολόγησε η Κυβέρνηση με την επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν

ΚΩΣ:

Γ. Νικητιάδης : Την ανικανότητα της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια ομολόγησε η Κυβέρνηση με την επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν.

Την ομολογία της Κυβέρνησης για την πλήρη ανικανότητα της να ελέγξει την ακρίβεια, κατέδειξε ο Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, ως ειδικός αγορητής του κόμματος κατά τη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις». Η συζήτηση του ν/σ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου.
Ο κ. Νικητιάδης κατά την τοποθέτηση του χαρακτήρισε ως προεκλογικό πυροτέχνημα την επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς την κα. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς η πρόεδρος της Κομισιόν «άδειασε» τον Πρωθυπουργό απαντώντας πως η παρέμβαση της ΕΕ θα γίνει «εν ευθέτω χρόνω» και έως τότε ο Έλληνας καταναλωτής θα έχει υποστεί τις επιπτώσεις της ακρίβειας. Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής τόνισε παραλλήλως πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για σχετικό αρμόδιο μηχανισμό από την πλευρά της ΕΕ.
Απευθυνόμενος ο κ. Νικητιάδης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, άσκησε δριμύτατη κριτική καθώς όπως τόνισε το εν λόγω ν/σ δεν προστατεύει τους καταναλωτές αλλά αυτούς που τους παραπλανούν, δεν ενδυναμώνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά αντιθέτως προσπαθεί να την ελέγξει, δεν στελεχώνει τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. ούτε εντείνει τους ελέγχους από το χωράφι έως το ράφι και δεν ενισχύει το καταναλωτικό κίνημα. Ο κ. Νικητιάδης προκάλεσε  τον κ. Σκρέκα  να τον αντικρούσει λέγοντας του χαρακτηριστικά «κ.Σκρέκα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, αναφέρατε ότι δεν απαντήσατε στη δήλωση μου για το ότι αντί να προστατεύετε τους καταναλωτές, προστατεύετε αυτούς που τους παραπλανούν λέγοντας ότι δεν το κάνατε για να μη  με εκθέσετε. Δεν έχω ανάγκη τη μεγαλοψυχία σας κ. Σκρέκα. Εκθέστε με επιχειρήματα αν τολμάτε προκειμένου να προστατέψετε τους καταναλωτές. Σας προκαλώ. Δεν έχετε όμως επιχειρήματα». Παρεμβαίνοντας ο κ. Σκρέκας και προσπαθώντας να απαντήσει στην πρόκληση του κ. Νικητιάδη δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο που να εκθέτει όσα είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως ο ίδιος εμφανίστηκε εκτεθειμένος με τις γενικότητες που παρέθεσε στη Βουλή.
«Η Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την κατακραυγή του κόσμου για την ακρίβεια προσπαθεί τώρα να ρίξει αλλού τις ευθύνες παραπέμποντας στην Ε.Ε. και εστιάζοντας στις πολυεθνικές και σε εξωτερικούς παράγοντες» τόνισε ο κ. Νικητιάδης και απευθυνόμενος προς τον κ. Σκρέκα σημείωσε πως ακόμη και ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι παραπλανητικός καθώς ενώ αναφέρει για «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή…» από τα 31 άρθρα του ν/σ μόνο ένα ασχολείται επι της ουσίας με τον καταναλωτή.
Ο κ. Νικητιάδης ξεκαθάρισε πως παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει επι της Αρχής το ν/σ, υπερψηφίζει τις διατάξεις που αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές καθώς παρατάσεις που καλύπτουν τα κενά της κακής νομοθέτησης της ΝΔ.
Video :

Latest..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΚΙΑΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ

ΧΙΟΣ : Σε ένα ακόμη ζήτημα καθημερινότητας η Δημοτική Αρχή Μαλαφή πήρε κάτω από τη βάση, καθώς η απουσία προγραμματισμού ήταν εμφανής. Συγκεκριμένα τα σκίαστρα στην Απλωταρία που … [Read More...]