O δικηγόρος του διαβόλου

ΧΙΟΣ : Διαβάζω στον Χιακό Τύπο την περιπέτεια, την ταλαιπωρία καλύ­τερα, του νεαρού αυτιστικού Χιώτη ασθενή, ο οποίος μετεφέρθη σε νοσο­κομείο των Αθηνών προς νοσηλεία για σοβαρούς λόγους! Βέβαια, ούτε η πρώτη φορά είναι που μεταφέρεται κάποιο σοβαρό περιστατικό από την επαρχία σε κεντρικό νοσοκομείο λόγω σοβαρότητος της καταστάσεώς του, ούτε βέβαια η τελευταία!… Εδώ το θέμα προέκυψε, κυρίως, λόγω της καθη­λώσεώς του με ιμάντες επί της κλίνης του στον θάλαμο που νοσηλεύεται!
Βέβαια, χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτή τη μέθοδο, εντούτοις μερικές φορές κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αντιμετωπισθεί κάποιος έτσι, για διάφορους λόγους που εξηγώ πιο κάτω! Και αυτό το λέγει και το γράφει κάποιος που ζει κυριολεκτικώς επί 43 (σαράντα τρία) χρόνια κοντά σε τέτοιους ασθενείς, σε περιβάλλον ψυχιατρικού νοσοκομείου, όπου μεταφέ­ρονται κυρίως τα βαριά περιστατικά κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας (Εντολής).
Και αναλύω[1] πιο κάτω τους λόγους, ξεκινώντας πρώτα από τον ίδιο τον ασθενή και κατόπιν από τους οικείους του. Ο ασθενής λοιπόν είναι επικίνδυνος, πρώτα από όλα για τον εαυτό του. Αυτοτραυματίζεται ή χτυ­πάει τους ανθρώπους που τρέχουν να τον βοηθήσουν, ανεξέλεγκτα, και βέβαια κάνει ζημιές σε ό,τι υπάρχει γύρω του, σπάζοντας τα πάντα, σε σημείο που πλην των ιατρών καλούνται από τους οικείους του κυρίως και αστυνομικοί! Να εύχεστε να μην τύχει κάτι τέτοιο σε δικό σας, σε προ­σφιλές σας πρόσωπο!…

Αγαπητοί Αναγνώστες και Αναγνώστριές μου,
ΔΕΝ κάνω το δικηγόρο του Διαβόλου, αλλά «μην κρίνετε ίνα μη κριθήτε»! Νόμιζα ότι τα έχω δει όλα μέσα στα 83 χρόνια που ζω!… Όμως βλέπω και ζω καθημερινώς πολλά… παράξενα, ευχάριστα και δυσάρεστα, κι εμείς οι ίδιοι κρίνομε τους άλλους, ενώ πρώτα πρέπει να κρίνομε τους εαυτούς μας!…
Τελειώνω ευχόμενος «Καλή Ανάσταση» ή αναφωνώντας: «Χριστός Ανέστη», διότι το κείμενό μου, για διάφορους λόγους, θα αργήσει να δημο­σιευθεί!
 

[1]     Δεν είμαι ειδικός Ψυχίατρος, είμαι Αγγειοχειρουργός και λόγω Χιακής καταγωγής (έτσι γράφει το Κληροδότημα του Δρομοκαΐτη) ευρίσκομαι στο Δ.Σ. του «Δρομοκαϊτείου», υπηρετώντας επί 43 χρόνια σε διάφορες θέσεις (4 φορές ως Πρόεδρος του Δ.Σ.).

Latest..

Προμήθεια από Δήμο Καλυμνίων 122 Τροχήλατων πλαστικών κάδων αποκομιδής και 10 μεταλλικών επιδαπέδιων κάδων, συνολικής αξίας 29.655 ευρώ.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]