Ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης επίτιμος Δημότης Καρπάθου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στις 11.00 το πρωί, εκδήλωση ανακήρυξης του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη σε επίτιμο Δημότη Καρπάθου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου Καρπάθου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Μιχάλης Μανωλάκης, μέλη του ΔΣ, οι Τοπικές Αρχές Καρπάθου και Ολύμπου και κάτοικοι της Κοινότητας.
Συντονίστρια της εκδήλωσης η Σοφία Μπαλάσκα – Χαλκιά, Γραμματέας Κοινότητας Ολύμπου & Υπάλληλος Κ.Ε.Π. Ολύμπου Καρπάθου.
Κεντρικός Ομιλητής ο Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, Σύμβουλος Πολιτισμού Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου
Εισαγωγική Ομιλία – Ανάγνωση Ομόφωνης Εισήγησης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου: από τον Ηλία Β. Παπαηλία, Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου
Ανάγνωση της Ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου: από τον Μιχάλη Ηλ. Μανωλάκη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου Προσφώνηση –
 Απονομή της Τιμητικής Διάκρισης: από τον Γιάννη Θεμ. Νισύριο, Δήμαρχος Καρπάθου
Αντιφώνηση: Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης, Δήμαρχος Καλυμνίων
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μάνος Κόνσολας , οι παρευρισκόμενοι Επίσημοι και οι συγγενείς Γιάννης Γεωρ. Τσέρκης, Δάσκαλος – Αγιογράφος και η  Ευαγγελία Εμμ. Λιορεΐση, Αναδεκτή 
Μουσικό Πρόγραμμα: Ολυμπίτικο παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα, με λύρα και λαούτο
Επίσημο Γεύμα: Δόθηκε στο Εστιατόριο ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ, Διαφάνι
Παραθέτουμε απόσπασμα από τη σχετική απόφαση ανακήρυξης:
Σύμφωνα, με την αρίθμ. 2/2022 συνημμένη απόφαση του, το Κοινοτικό συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ολύμπου του δήμου Καρπάθου προτείνει και εισηγείται στο δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καρπάθου την ανακήρυξη του εκ της κοινότητος αυτής καταγόμενου δημάρχου Καλύμνου κ. Δημητρίου Διακομιχάλη του Ελευθερίου σε Επίτιμο δημότη ολοκλήρου του δήμου Καρπάθου, για τους λόγους που επικαλείται σε αυτή..
Έχοντας υπόψη το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης και κυρίως το ότι το συγκεκριμένο τιμώμενο πρόσωπο εξελέγη και υπηρέτησε ως δήμαρχος Καλύμνου τέσσερις δημαρχιακές περιόδους και ότι με την παρουσία και την προσφορά του στα κοινά εκτός των άλλων ανύψωσε , ετίμησε και ελάμπρυνε το όνομα της Καρπάθου από την οποία κατάγεται όχι μονάχα στα Δωδεκάνησα αλλά και σε ολόκληρη την Επικράτεια και έκανε και όλους τους ανά γης Καρπαθίους να αισθάνονται χαρούμενοι, ευτυχείς και υπερήφανοι, Εισηγούμαστε:
Την ανακήρυξη του δημάρχου Καλύμνου Δημητρίου Διακομιχάλη του Ελευθερίου σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Καρπάθου. Η σχετική τελετή να πραγματοποιηθεί στην Ιστορική έδρα του δήμου Καρπάθου, την Όλυμπο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από διαλογική συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την ανακήρυξη του δημάρχου Καλύμνου Δημητρίου Διακομιχάλη του Ελευθερίου σε
Επίτιμο Δημότη του δήμου Καρπάθου. Η σχετική τελετή να πραγματοποιηθεί στην
Ιστορική έδρα του δήμου Καρπάθου, την Όλυμπο.

Δείτε video από την εκδήλωση που αναρτήθηκε από το Γιάννη Χατζηβασίλη “ΜΟΥΣΕΙΟ Β.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ”

Latest..

Δήμος Ικαρίας: Ομόφωνα ενάντια στην εγκατάσταση των 2 Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων κοντά στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ’ αριθμ. 13ης/2023 κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας Θέμα: Σύνταξη θέσης του Δήμου Ικαρίας στα … [Read More...]